JellyBean notifikacije

Objavio u 26/02/2013 u 12:10

Jelly-Bean-NotificationsS’obzirom da smo mi Srbodroiđani napredni korisnici naših uređaja i Jelly Bean se kuva na sve većem broju telefona red bi bio da malo oživite jednu od glavnih funkcija koje je 4.1 doneo sa sobom, a to je unapređen sistem notifikacija. Gugl se svojski potrudio da nove notifikacije daju mnogo više informacija i lukavo, još jednom, zagorčao ‘život’ iOSu koji je taman uspeo da iskopira one stare…

Dodatne informacije i kontrola nad aplikacijom, bez potrebe da otvaram istu?
-Shut up and take my battery %.

Međutim, javlja se problem koji je van Guglovog domašaja: Diveloperi ne implementiraju ovu opciju u dovoljnoj meri.
Da li su lenji, smatraju ovo nepotrebnim, ili je nešto treće u pitanju (čitaj novac) procenite sami. Potencijal svakako postoji i ja sam jedan od onih koji se nada da će što više aplikacija dobiti ovu opciju.

Dok se to ne desi, ja ću vam pokazati nekoliko pozitivnih primera:

TuneIn Radio

Moj omiljeni online radio plejer pokazuje stanicu koju trenutno slušate i omogućava zadavanje osnovnih komandi. Postoji još mnogo muzičkih plejera sa sličnim komandama pa neću navoditi sve.

 

TuneIn

 

Battery Widget Reborn

Za sve koji su opsednuti baterijom.

 

Battery stat

 

Beautiful Widgets

Lep i koristan widget. U svakom momentu pruža informacije o vremenskim prilikama.

 

vreme

Svim Twitter zavisnicima Plume će omogućiti brz Reply i Retweet.
Ukoliko vam sve ovo nije dovoljno, tu je aplikacija Notif koja vam omogućava da napravite sopstvenu custom notifikaciju.

 

Notif

Već sam napomenuo da je novac verovatno razlog zašto se nove notifikacije ne implementiraju u dovoljnoj meri jer kako ćete gledati reklame ako ne ulazite u aplikaciju?

Da li znate još neku kvalitetnu aplikaciju koja koristi 4.1 notifikacije?

Tags: 4.1JellyBeanNotifnotifikacijeobavestenjaPlumeTuneIntwittervidžetiwidget

Autor
Savo Kovačević Savo Kovačević

Objavljenih tekstova: 4

Savo je student Industrijskog Inženjerstva u Novom Sadu. Poseduje LG Nexus 4 telefon. Inače je gik, voli slobodno mišljenje i konstruktivnu kritiku, pritom je beskonačno radoznao. U slobodno vreme svira gitaru. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Mene lično raduje SMS aplikacija, koja mi dozvoljava da direktno iz notifikacije štikliram “pročitao”, i tako zaboravim na tu poruku odmah. Desi se i da gmail uspem da pročitam u celosti iz notifikacije, česti su kratki mailovi.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *