Illumination Bar Notification za Xperia U, P i S

Objavila u 08/08/2012 u 17:00

Stigao nam je mejl od Nikole koji je od juče vlasnik Sony Xperia U telefona, pre toga je imao HTC Desire. Kako kaže, vrlo je zadovoljan novim telefonom i preporučuje ga srednje zahtevnim korisnicima. Xperia U je poznata po tome da ispod ekrana ima svetleću traku koja ne služi ničemu sem kao šminka telefona. Da svetli u boji izabrane teme. Iz sistema ne može da se manipuliše njome, niti je Sony ponudio aplikacuju za tako nešto.

Evo šta kaže Nikola:

“Čudno mi je bilo da se tako interesantna osobina aparata ne iskoristi za singaliziranje, pa sam kao i svaki (lenji) programer pre nego što se lati posla guglao malo. Naravno, neko je već došao na istu ideju, i što je važnije, napravio aplikaciju.
Illumination Bar Notification je klasična LED notification aplikacija, ali samo za Xperia telefone sa svetlećom trakom (koliko je meni poznato trenutno samo modeli U, P i S je imaju).

Nudi servise za propuštene pozive i SMS poruke, kao i za neke popularne aplikacije (GMail, GTalk, Facebook, Twitter, WhatsApp, …).
Svaki od servisa mora eksplicitno da se uključi i da mu se podesi način rada (boja, trepkanje i kada se isključuje).
Testirao sam je i lepo radi.
Smatram da je korisna, pogotovu jer klasična LED lampica (smeštena u gornjem desnom uglu) jako slabo svetli i skoro da je neupotrebljiva (našao sam da se i drugi korisnici žale na to).”

xperia u

Aplikacija je besplatna, i možete je skinuti sa Google Play Store-a. Nije ništa posebno dizajnirana ali je vrlo korisna što je i najbitnije. Pa uživajte!

Illumination Bar Notification
Illumination Bar Notification
Developer: Rundgong
Price: Free

Hvala Nikoli Stanković na preporuci!

Tags: bojeemailLEDnotifikacijesmsXperia PXperia SXperia U

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *