4 skrivene opcije u Google Maps

Objavio u 27/09/2012 u 22:20

Google Maps Skrivene Opcije

Kako svi sada pričaju o fijasku iOS mapa, shvatio sam da smo dosta slabo opisivali Google Mape ovde na SrboDroidu. Takođe, Google mape imaju skrivene opcije za koje možda niste znali.

Pošto je Google poznat po tome da za sve svoje servise pruža Labs opciju, koja je zapravo beta test faza, tako i Google Maps aplikacija ima ovaj odeljak. Da bi ste pristupili ovim opcijama potrebno je da u aplikaciji odete na menu > Settings > Labs.

Ovde ćete naći četiri opcije:

Google Maps Laboratorija #1: “Measure”

Google Maps Labs - Measure

Measure opcija, da stavim u slobodan prevod metar, je možda mnogima omiljena. Kada je uključite, dobićete dodatno dugme sa ikonom lenjira. Aktivirajte je i onda pritisnite na mapi tačku od koje želite da izmerite, a zatim dokle želite da izmerite. Google Maps će vam reći tačnu razdaljinu kao i promene u elevaciji između tih tačaka.

Google Maps Laboratorija #2: “Bigger Text”

Google Maps Labs - Bigger Text

Bigger Text opcija prilično govori sama za sebe. Kada je uključite, sve oznake na mapama će biti veće. Nije neka fensi šmensi opcija, ali će biti korisna svima koji vole da pišu sa uključenim CAPS LOCK-om 😛

Google Maps Laboratorija #3: “Directions Elevation”

Google Maps Labs - Directions Elevation

Directions Elevation opcija daje Google mapama bolje smernice za navođenje kada je u pitanju opcija hodanja i vožnja biciklom. Dodaje elevacioni profil direkcijama, tako da možete da vidite koliko ćete se visoko penjati kada budete hodali ili vozili bicikl.

Google Maps Laboratorija #4: “Intersection Explorer”

Poslednja opcija u Google Maps laboratoriji je totalno eksperimentalna, a omogućuje vam da istražujete mape koristeći haptički ili govorni odziv (haptic ili spoken feedback).

Da li ste probali ove opcije, koje svakako nisu revolucionarne, kako bi to Apple najavio? Ovo su svakako odlični dodaci već odličnom proizvodu. Ono što bi Apple rekao: “It just works!” 😛

Tags: DirekcijeElevacijagoogleMapsMeasureSkrivene OpcijeVeći Tekst

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *