Nexus program se ipak nastavlja

Objavio u 27/06/2014 u 2:51

Pričalo se o tome, vodile se debate itd. da će Nexus program biti ukinut i da će Android Silver program da ga zameni. Android Silver stiže uskoro, kako kaže Dave Burke, glavni inženjer u Nexus programu u Google-u, koji je u intervju za ReadWrite rekao da to ne znači da će Nexus program biti ukinut.

“Ljudi komentarišu o kraju Nexus-a jer se pojavljuje nešto drugo. To je totalno pogrešan zaključak.”

Burke nije hteo da komentariše o tome šta se krije iza Android Silver-a rečenicom:

“Android Silver nije nešto o čemu želimo trenutno da pričamo. Ali Silver program ne znači da se gasi Nexus program.”

Iako su samo glasine bile o gašenju Nexusa, ipak možemo da odahnemo sada kada smo čuli negiranje tih priča od nekoga na takvoj poziciji. Android L će biti pušten krajem godine i verovatno će biti pušten i novi Nexus, možda 6, možda 5 2014 😀

[via ReadWrite]

Tags: Android LAndroid SilvergoogleNexus

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *