Viber

Objavila u 22/07/2011 u 20:33

Viber AndroidPre par dana sam testirala Viber aplikaciju. Ovo je nova besplatna VoIP aplikacija na Androidu, inače je već godinu dana prisutna za iPhone uređaje. Viber omogućava da obavljate razgovore i šaljete SMS-ove preko Wi-Fi i 3G interneta bilo kome u svetu ko ima instaliran Viber. Naravno glupo je reći besplatno, jer i taj isti internet bilo Wi-Fi ili 3G, plaćate. 😉 Ali da, jeftinije je od minuta kod provajdera, pogotovo ako već svakako uplaćujete internet iz drugih razloga.

Prednost Viber-a je u upravo u tome da nije potrebna nikakva specijalna registracija naloga na sajtu, nema korisničkih imena, lozinki. Ne morate da unosite kontakte vaših prijatelja. Dovoljno je da pozovete prijatelja na njegov broj telefona i ukoliko prijatelj ima Viber, uspostaviće se veza preko interneta. Ukoliko nema, možete ga pozvati redovno preko GSM-a. Kada uspostavite vezu preko Viber-a, zvuk je zaista odličan, čist i jasan. Testirala sam aplikaciju i preko 3G-a (Telenorovog) i nije bilo nekog seckanja u razgovoru.  Ukoliko recimo uspostavite vezu preko neta i na primer ispostavi se da je net vrlo loš u svakom momentu možete pritisnuti dugme Switch to GSM što je zaista odlična opcija.

Ova aplikacija bi trebala da vam je stalno aktivna u pozadini i manifestuje se kroz ljubičastu ikonicu u notifikacionom baru. SMS poruke takođe rade odlično, tačnije ja ovo vidim kao još jedan chat, ali što da ne. Samim tim što postoji i verzija za iPhone, ne ograničavate se samo na jednu platformu, pa možete aplikaciju preporučiti i prijateljima koji nemaju Android.

Aplikacija je odlično dizajnirana i kako kažu njeni developeri, mogu se očekivati i još mnoge druge funkcije u narednim verzijama aplikacije. A pogledajte klip, kako oni sami sebe predstavljaju.

viber

Rakuten Viber Messenger
Rakuten Viber Messenger
Developer: Viber Media
Price: Free
Tags: 3GAndroidinternetpozivismsViberViber SrbijaVoIPWi-FI

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

11 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *