8

Viber

Viber

Viber AndroidPre par dana sam testirala Viber aplikaciju. Ovo je nova besplatna VoIP aplikacija na Androidu, inače je već godinu dana prisutna za iPhone uređaje. Viber omogućava da obavljate razgovore i šaljete SMS-ove preko Wi-Fi i 3G interneta bilo kome u svetu ko ima instaliran Viber. Naravno glupo je reći besplatno, jer i taj isti internet bilo Wi-Fi ili 3G, plaćate. 😉 Ali da, jeftinije je od minuta kod provajdera, pogotovo ako već svakako uplaćujete internet iz drugih razloga.

Prednost Viber-a je u upravo u tome da nije potrebna nikakva specijalna registracija naloga na sajtu, nema korisničkih imena, lozinki. Ne morate da unosite kontakte vaših prijatelja. Dovoljno je da pozovete prijatelja na njegov broj telefona i ukoliko prijatelj ima Viber, uspostaviće se veza preko interneta. Ukoliko nema, možete ga pozvati redovno preko GSM-a. Kada uspostavite vezu preko Viber-a, zvuk je zaista odličan, čist i jasan. Testirala sam aplikaciju i preko 3G-a (Telenorovog) i nije bilo nekog seckanja u razgovoru.  Ukoliko recimo uspostavite vezu preko neta i na primer ispostavi se da je net vrlo loš u svakom momentu možete pritisnuti dugme Switch to GSM što je zaista odlična opcija.

Ova aplikacija bi trebala da vam je stalno aktivna u pozadini i manifestuje se kroz ljubičastu ikonicu u notifikacionom baru. SMS poruke takođe rade odlično, tačnije ja ovo vidim kao još jedan chat, ali što da ne. Samim tim što postoji i verzija za iPhone, ne ograničavate se samo na jednu platformu, pa možete aplikaciju preporučiti i prijateljima koji nemaju Android.

Aplikacija je odlično dizajnirana i kako kažu njeni developeri, mogu se očekivati i još mnoge druge funkcije u narednim verzijama aplikacije. A pogledajte klip, kako oni sami sebe predstavljaju.

viber

Viber Messenger
Viber Messenger
Price: Free+
Objavljeno u Aplikacije
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

8 misli na “Viber

  1. goldieVeljko Odobasic

    Imam ga, instalirao ga i radi odlicno. I savrseno se integrise u phone klijenta tako da je osecaj isti kao i da je rec o “normalnim” pozivima.

  2. Drugarica je juce instalirala Viber na njenom iPod-u i sada moze da ga koristi kao telefon. Pa sam se ja zapitala sta ona sad radi na iPod-u kada koristi Viber? Sigurno ne telefonira 😀

    Ili ajpodiše ili vajberiše LOL

  3. Pingback: Facebook Messenger apdejt donosi glasovne poruke | Srbodroid

  4. Pingback: Kako instalirati Viber i WhatsApp? | Srbodroid

  5. Pingback: Viber za Android konačno dobio Holo izgled, sada i za desktop | Srbodroid

  6. Pingback: Viber VoIP aplikacija sada i na ICS telefonima | Srbodroid

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *