SwiftKey tastatura

Objavio u 25/09/2010 u 19:22

Većina korisnika bez hardverske tastature čim izađe neka nova tastatura, mora da je proba, tako sam i ja većinu njih probao. Počevši od osnovne tastature koja dolazi sa HTC Hero Sense UI, Swype, Better Keyboard i tako dalje. Većina njih nudi nešto novo, nešto poboljšano, ali nijedna mi nije pružila brzinu kucanja koja mi je bila potrebna. Kada sam probao SwiftKey pre par meseci, oduševio sam se samom najavom da će iz SMS poruka pokupiti učestalost reči i da će naučiti kako kucam. Zvučalo je kao veoma dobar način kako da se predikcija u startu poboljša. Instalirao sam je i postavio za default tastaturu. Već nakon par otkucanih rečenica sam shvatio da je ovo jedina tastatura kojoj baza reči nije samo dostupna preko nekoliko jezika koje možete da izaberete pri instalaciji. Tako da je na neki način nezavisna od jezika na kom kucate.

Za mnoge ljude instalacija nove tastature može biti dosta konfuzna. SwiftKey se pobrinuo i za to. Kada instalirate SwiftKey, stvara se aplikacija koju možete da pokrenete i koja će vas voditi kroz proces podešavanja, gde će vam omogućiti biranje vašeg jezika i čak će vas odvesti deirektno na stranicu za podešavanje gde možete izabrati tastaturu koju želite da aktivirate.

Nakon selektovanja jezika, dolazi opcija koju sam pomenuo, a to je da skenira SMS poruke i nauči o tome kako pišete, ovo je ono što je izdvaja od ostalih tastatura. Sem što vam pravi predikciju šta ste želeli da otkucate dok kucate, SwiftKey pravi predikciju i šta bi mogla da bude sledeća reč. Ovo odlično radi, a vremenom postaje sve bolje i bolje.

Kao i osnovna tastatura, SwiftKey ima veoma neutralan izgled koji će se uklopiti u bilo koju temu aplikacije ili Android sistema na vašem telefonu. Postoji i posebno dugme koje vas vodi u konfiguracioni meni. Kao i Swype i Sense tastatura, i ova na dugi pritisak tastera vam omogućava izbor dodatnih vradnosti.

Beta verzije ove tastature je prisutna već nekoliko meseci, a ovih dana SwiftKey prelazi na zvaničnu verziju koju namerava da naplaćuje. Promotivan period i proslava izlaska iz beta faze nam donosi punu verziju za 0,99 dolara, dok će za manje od nedelju dana ona koštati 3 dolara.

Puna verzija:

SwiftKey Keyboard
SwiftKey Keyboard
Developer: SwiftKey
Price: Free

Evo i video klipa koji prezentuje SwiftKey u najboljem svetlu:

Tags: betafullswiftkeytastaturaUpdate

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share