Rosetta Stone sada i na Androidu

Objavila u 02/04/2013 u 17:41

Rosetta Stone je zaista sjajan softver za učenje stranog jezika. Pre nekih godinu dana sam desktop aplikaciju intenzivno koristila i učila nemački jezik. A sada je Rosetta Stone dostupna i na Play Store-u kao aplikacija Rosetta Course.

Rosetta Course koristi kombinaciju teksta, slika i govora kako bi korisnik naučio novi jezik. Vežbe sa izgovorom mogu da rade na svim uređajima dok korisnici koji imaju stylus, mogu brzo i uspešno da izvedu i vežbe sa pisanjem.

Testirala sam aplikaciju na telefonu i softver mi odlično prepoznaje glas. Zapravo mnogo bolje nego što mi je preponavao izgovor na računaru. Što bi značilo da mi je mikrofon na Nexus 4 bolji od onog što sam koristila na kompu. Super je i to što je Rosetta u potpunosti prenela interfejs desktop aplikacije na mobilnu verziju. Interesantno je i to da je sam interfejs desktop aplikacije koncipiran tako da u potpunosti može da odgovara i bilo kom uređaju sa ekranom osetljivim na dodir.

Ovu aplikaciju možete besplatno isprobati, ali da bi “odslušali” ceo kurs jednog jezika, morate ga ipak i kupiti. I to nije jeftino. Nisam primetila da može da se obavi kupovina iz same aplikacije nego je potrebno kupovinu obaviti preko njihovog sajta. Ja sam na desktopu koristila verziju koju sam našla na netu besplatno ali ne znam kako bi se to moglo desiti i na mobilnim verzijama. Videćemo šta će se desiti.

Tags: aplikacijajezicikupovinakursRosetta CourseRosetta Stonestrani jezikučenje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • jel zna neko neku foru da moze negde da se skine besplatno ? sve je to malo skupo za mene

 • “Pre nekih godinu dana sam desktop aplikaciju intenzivno koristila i učila nemački jezik.”

  I?

  • Odličan je softver 🙂
   Ja sam nemački učila u osnovnoj školi pa mi nije bio nepoznat u potpunosti ali sam ga potpuno zaboravila. Osvežila sam znanje iz gramatike kao i vokabular. Ako si dovoljno uporan, možeš naučiti dosta sa ovom aplikacijom. Deluje lako za učenje ali kada se dođe na teže lekcije, nije više tako jednostavno, treba razmišljati.
   Ako želiš da učiš neki jezik, probaj, može da se lepo nauči.

 • Kakve su cene za jezicke pakete?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *