Recordoid Lite

Objavio u 28/08/2010 u 18:49

Recordroid-ssNeke aplikacije imaju odlične opcije, ali interfejs im je uglavnom loš i izgleda kao da je inspirisan dobrim starim Windows-om 3.1 iz 1992. Onda imamo aplikacije koje izgledaju odlično, ali teško da pružaju ikakvu funkcionalnost. Sa veoma lepim, retro interfejsom, aplikacija za snimanje Recordoid dobija dobru ocenu u izgledu, ali šta je sa funkcionalnošću i opcijama?

Recordoid je dizajniran po ugledu na stare analogne kasetne dekove gde je uglavnom bilo pravilo da šta vidite, to i dobijate (WYSIWYG). Tako je i sa ovom aplikacijom, veoma je laka za korišćenje. Postoje četiri dugmeta koja govore sama za sebe: record, pause, play i settings. Ostatak interfejsa je prilično šminka. Tu je slika kasete iznad dugmića, koja se okreće dok snimate. Iznad je veliki monohromatski LCD brojač koji pokazuje dužinu snimljenog materijala.

Zvuk koji aplikacija snima je uglavnom čist i jasan, kvalitet se poboljšava ukoliko aktivirate WAV format u podešavanjima umesto podrazumevanog 3GP. Podrška za MP3 u raznim bitrejtovima trenutno nije podržana. Ako snimate veoma glasne tonove, postoji distorzija, ali u većini slučajeva kvalitet je zadovoljavajuć. Idealno bi bilo kad bi aplikacija pružala mogućnost podešavanja osetljivosti mikrofona ili bar opciju automatskog podešavanja ulaznog signala dok se snima.

Postoji mogućnost lakog dodavanja beleški na snimak, slanje putem mail-a, bluetooth-a i MMS-a. Takođe postoji mogućnost snimanja i pregledanja geo lokacije na mapi i postavljanja snimka kao zvona (ringtone). Vidžet za početni ekran dolazi sa aplikacijom, koji vam omogućava da lako započnete novo snimanje. Veoma zanimljiva funkcija ove aplikacije je da ona nastavlja snimanje čak i ako se ekran ugasi … što je veoma korisno pri dužim snimcima.

Recordroid-ss

Aplikacija sama po sebi ne nudi mnogo više od nativne Android aplikacije za snimanje, ali njen interfejs i vidžet koji omogućava snimanje na jedan klik može biti dovoljna za izbor u korist Recordoid-a.

Lite verzija vas ograničava na snimke od maksimalno 3 minuta, a punu verziju možete kupiti na zvaničnom sajtu aplikacije.

Ključne opcije:

  • Lep interfejs
  • Laka za korišćenje
  • Dobar kvalitet snimaka
  • Geo Lokacija, slanje i beleške

Loše strane:

  • Nema podršku za MP3
  • Aplikaciju nije moguće startovati preko vidžeta
  • Ograničenje na 3 minuta u Lite verziji

Cena: Lite verzija je besplatna

website: http://www.somyac.com/recordoid/recordoid.html

Recordoid Dictaphone Lite
Recordoid Dictaphone Lite
Developer: somyac
Price: Free
Tags: audiokasetaliterecordroidsnimanje

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *