Media Show on PC

Objavio u 01/08/2011 u 19:40

Media Show

Danas telefoni imaju gomilu memorije i skoro i da ne prebacujemo fotografije i video klipove koje napravimo sa telefonom ili skinemo u surfu sa istim. Ali ekrani telefona su još uvek mali, i spajanje kablovima na računar može potrajati, a momenat kada želite da pokažete prijateljima neke dobre fotke ili video klipove može da prođe u tome i da se svi smore od procesa spajanja. Zašto ne bi smo iskoristili to što nam telefoni imaju WiFi konekciju i dovoljno jake procesore?

Ako ste se pronašli u predhodnom pasusu, Media Show on PC aplikacija će vam se sigurno svideti, vrlo jednostavna aplikacija koja na bukvalno jedan klik pretvara vaš telefon u Media server.

Dovoljno je da pokrenete aplikaciju i pritisnete “Start” dugme, na desktopu ukucajte adresu koju vam aplikacija da, i boom, 3D galerija u browser-u.

Jedino što je neophodno je da i telefon i računar budu na istoj WiFi mreži.

Aplikacija odlično radi u svim popularnim browser-ima koji podržavaju flash: Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari, bilo koji smart TV, Nintendo Wii …

Dodatno je moguće postaviti šifru, tako da samo onaj ko zna vašu šifru može da vidi fotografije sa telefona.

Iz browser-a je moguće skinuti fotografiju ili video klip u punoj veličini, kao i share-ovati fotografije na Facebook, Twitter, Flickr

Ono što developer najavljuje za PRO verziju (koja će se verovatno plaćati) jeste:

 • Sakrivanje fotografija: Prikazivanje samo onih fotografija koje želite za dodatnu sigurnost
 • Puštanje videa: Za sada je moguće samo skinuti klipove i pustiti ih u lokalnom player-u, ali u PRO verziji obećavaju puštanje iz browser-a, pa čak i upload na YouTube
 • Bulk download: Skidanje više fotografija odjednom na računar u jednom kliku
 • Upravljanje fotografijama: Preimenovanje, upload, download, brisanje slika iz browsera

Hvala Igoru za sugestiju 😉

Remote Gallery 3D
Remote Gallery 3D
Developer: Androidsx
Price: Free
Tags: browserfotografijemediaservervideo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Kod mene radi savrseno. Nije kao na toj prezentaciji (instant sve slike odmah),znaci vidi se ucitavanje ali je dosta brzo pa cak i izgleda kao da je neki od tranzicionih efekata

 • @LittlePrince

  Nisam instalirao i probao aplikaciju, ali imam ideju zašto ti radi sporo.

  Ukoliko nemaš 802.11n mrežu koja ima protok do 75 MB/s (mada je u kućnim uslovima ovo upola manje), i uređaje koji imaju kartice koje takođe podržavaju ovaj standard, onda mislim da je do mreže, a ne do telefona ili aplikacije. Jednostavno sama mreža ograničava brzinu prenosa podataka.

  Naime, ako imaš 802.11g mrežu, koja ima protok do 6,5 MB/s, onda postoji problem da se podaci (a radi se o gomili fajlova, a što je broj fajlova veći a njihova veličina manja, to je prenos podataka sporiji) dovoljnom brzinom prebaciju između telefona i računara.

  Ovo pričam iz iskustva sa kopiranjem podataka (uglavnom slika) putem Wi-Fi mreže.

 • Пробао сам ово и није лоше само на мојој мрежи ради споро, не знам да ли је до телефона или програма.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *