Google Keep aplikacija za beleške

Objavila u 21/03/2013 u 11:30

Google Keep

Google je izbacio na Play Store novu besplatnu aplikaciju Google Keep za beleške. Aplikacija ima jednostavan i intuitivan interfejs i omogućava kreiranje raznovrsnih beleški u samo par klikova.

Možete kreirati belešku u tekstualnom obliku, audio zapisu, možete belešci dodati fotografiju. Beleška može biti u obliku liste sa mogućnošću štikliranja urađenih stvari, pa se one “preškrabaju”. Svaka beleška izgleda kao tipičan papirni stiker na koji smo navikli u realnom svetu. Aplikacija omogućava da svaku belešku obojite u jednu od 8 ponuđenih boja. Beleške se u aplikaciji raspoređuju u dve kolone, a u podešavanjima može da se namesti da se beleške prikazuju u jednoj koloni.

Svajpovanjem beleške na levo ili desno se prebacuje u arhivu a ako ovo slučajno uradite, tu je Undo opcija koja se privremeno prikaže za brzi oporavak od greške. Kada skrolujete listu beležaka do kraja, stoji dugme da pogledate arhivirane beleške.

Za ovu aplikaciju postoje i dve verzije vidžeta koje možete postaviti na jedan od ekrana pa da tako imate brzi pristup aplikaciji u svakom momentu. Arhiviranim beleškama se može pristupiti i preko Settings dugmeta u gornjem desnom uglu. Svaka beleška može da se podeli preko servisa koje imate instalirane na telefonu.

Za korišćenje ove aplikacije potrebno je ulogovati se na neki Gmail nalog koji koristite. Aplikacija omogućava korišćenje i više Gmail naloga pa se možete prebacivati sa jednog na drugi. Ono što je dodatno interesantno je da se vaše beleške beleže i Online i to na Google Drive adresi vašeg naloga: drive.google.com/keep

Screenshots:

Google je Keep vrlo lepo dizajnerski upakovao. Interfejs je jako dobro urađen. Ali vidi se da postoji prostor za dodavanje novih funkcionalnosti ove aplikacije. Možete sugerisati šta biste voleli da se promeni/doda u aplikaciji preko Feedback opcije u podešavanjima aplikacije.

Ja trenutno koristim Any.DO aplikaciju za kreiranje TO DO liste i jako sam zadovoljna. Pisali smo vam o ovoj aplikaciji davno, a od tada se Any.DO poprilično razvijao. Obožavam Any.DO Moments funkcionalnost koja me na početku svakog radnog dana pita da isplaniram obaveze tog dana i tako me lepo podseti šta treba da radim. 🙂 Takođe obožavam i opciju da mi neko drugi ko isto koristi tu aplikaciju kreira zajednički zadatak.

Google Keep aplikacija u odnosu na Any.Do ne služi samo za kreiranje liste poslova nego i za kreiranje beležaka, misli, ideja, momenata… Tako da je Google Keep sveobuhvatnija aplikacija i samim tim ima mnogo veću mogućnost za dodavanje novih opcija. Ipak, treba imati na umu da ne treba pretrpati ovakve aplikacije, jer je njihova jednostavnost korišćenja najčešće ključ uspeha.

NAŽALOST ova aplikacija zahteva Android verziju 4.0.3 i veću. 😐

Google Keep - Notes and Lists
Google Keep - Notes and Lists
Tags: audiobeleškefotografijaGoogle KeepmisliNotestekstualna beleškaTO DO lista

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

13 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *