Google Files Go, ukratko

Objavio u 10/04/2018 u 21:36

Ako ste pretraživali Play Prodavnicu sigurno ste naišli na tonu aplikacija za optimizaciju vašeg telefona. Veoma veoma često su ovakve aplikacije zapravo malware i Google baš iz ovog razloga je odlučio da napravi svoju kako bi korisnicima pružio soluciju koja radi i koja je iz pouzdanog izvora. I nema malware.

Files Go je Google aplikacija za upravljanje skladištenim prostorom i offline prenosom podataka. Takođe koristi veštačku inteligenciju kako bi vam pomogla da očistite telefon od nepotrebnih fajlova. Aplikacija ima automatizovane filtere dizajnirane da lociraju đubre na vašem telefonu kao i stare fotografije i video zapise koje ste već bekapovali na Google Photos ili od aplikacija koje više ne koristite. Kao i aplikacije koje više ne koristite.

Files Go nakon detekcije nudi brisanje tih fajlova i aplikacije koje su instalirane a davno ih niste pokretali. Aplikacija sama po sebi ne zauzima puno prostora, nekih 44MB i troši veoma malo sistemskih resursa.

Google je File Go aplikaciju dizajnirano primarno za Android Go platformu (verziju Android operativnog sistema za slabije modele telefona koji imaju malo interne memorije [čitaj 8GB i manje]). Kada imate tako malo mesta na telefonu, svaki kilobajt je bitan.

Pored toga što čisti đubre sa uređaja, Files Go takođe nudi i slanje i primanje fajlova, nešto kao Lenovo SHAREit, a od skora ima ugrađen i fajl menadžer.

Čišćenje telefona sa Files Go aplikacijom

Kao prvo, Files Go je dizajnirana da se reši fajlova koji zauzimaju previše prostora na telefonu. Kada instalirate aplikaciju, pročešljaće vašu galeriju i analiziraće memoriju telefona i predložiti koje fajlove i aplikacije da obrišete.

Sve ovo je automatski. A tamo gde sija je brisanje fotografija koje ste slali i primali preko WhatsApp-a, Facebook-a, Viber-a, Telegrama, Allo-a i drugih chat aplikacija.

Same aplikacije često ne zauzimaju mnogo, ali ono što te aplikacije generišu zauzima. Primera radi ako na nekoj od ovih chat aplikacija namestite da automatski preuzimaju sve fotografije i video čim vam neko pošalje, to može da zauzme jako puno mesta. A same aplikacije se ne čiste same od sebe.

Files Go upravo ima ove automatske filtere koji detektuju fotografije iz chat aplikacija. Pojaviće vam se kartica sa fotografijama i video klipovima koje slobodno možete obrisati. Takođe će vam pisati i koja ih je aplikacija generisala.

Takođe Files Go detektuje i fotografije i video koji je automatski sačuvan na Google Photos i javlja vam da možete slobodno da ih obrišete jer ih imate sačuvane na sigurnom mestu.

Oflajn slanje fajlova

Files Go ima ugrađen i servis za transfer fajlova za koji nije potrebno da imate internet konekciju. Kao i drugi servisi koji nude ovu mogućnost, Files Go napravi hotspot na koji se povežu drugi uređaji i omogućava transfer fajlova između dva uređaja.

Tako da ako želite da pošaljete fajl, sve što treba da uradite je da pritisnete Send dugme iz Files taba i unesete nadimak. Files Go će napraviti hotspot i drugi uređaji će moći da vide vaš nadimak kada kliknu na Receive dugme na njihovom uređaju. Da tako je jednostavno. A možete slati bilo koji tip podataka, audio, video, dokumenta …

Files Go kao fajl menadžet

Files Go takođe ima i fajl menadžer ugrađen koji ima i mogućnost pretrage. Tako da možete pretraživati dokumenta, fotografije, video i audio zapise a sve to radi i kada nemate internet konekciju.

Iako je Files Go dizajniran za uređaje sa slabim specifikacijama, vrlo je korisan za sve Android uređaje. Postoji gomila uređaja sa 16GB i manje interne memorije kojima će Files Go prijati.

Jako malo zauzima i ne troši sistemske resurse. Ima vrlo intuitivan dizajn sa karticama i detektuje kada vam telefon ima malo memorije kada vam nudi pregršt opcija za vraćanje slobodnog prostora. Probajte, nećete se pokajati.

Tags: file managerFiles GomalwarePlay ProdavnicaPlay Store

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share