Ekuvar

Objavila u 28/03/2012 u 12:00

ekuvar

Vladimir Đačić nam je na Twitter-u predložio da testiramo aplikaciju Ekuvar i kada sam je instalirala, prijatno sam se iznenadila. Aplikacija odlično radi, brza je i prosto klizi. 🙂 Interfejs je vrlo intuitivan i jednostavan.  Dizajn aplikacije je odličan, slike su pažljivo odabrane i filtrirane.

Kao što sam naziv kaže, radi se o aplikaciji sa receptima. Recepti su sa kulinarskog portala Ekuvar.com i ovo je prva domaća Android aplikacija jednog food portala. Za svaki predlog jela, vrlo lepo su prikazani svi neophodni podaci: sastojci, vreme potrebno za spremanje jela, za koliko osoba je recept, uputstvo za pripremu, slika i rejting recepta.

Evo i šta kaže Vladimir:

“Ekuvar” nudi pretragu recepata po glavnom sastojku, brzini pripreme i vrsti jela, te prikaz detalja recepta sa svim potrebnim sastojcima i detaljno opisanim koracima pripreme. Korisnicima je omogućeno da odaberu i naprave uži izbor svojih omiljenih recepata a zbog potpune  integracije sa sajtom www.ekuvar.com sve urađeno na mobilnom telefonu biće vidljivo i kada se korisnik uloguje na sajt putem računara.

Takođe, Ekuvar integracija sa Facebook Connect sistemom omogućava prijavljivanje na sistem jednim klikom kao i jednostavnu integraciju sa ostatkom funkcionalnosti pristunom na www.ekuvar.com sajtu.

Aplikacija je odlično prihvaćena i visoko je kotirana u Lifestyle kategoriji na Google Marketu za naše tržište. Ovo je prva verzija aplikacije, a naredna, koja će sadržavati mnoge dodatne opcije, je već u pripremi.

www.ekuvar.com je prvi domaći sajt koji je ponudio Android aplikaciju a važno je napomenuti i da je odnedavno pokrenuta i ekuvar aplikacija za iPhone kao i da je verzija za Windows Phone platformu u završnoj fazi razvoja.

 

Screenshots:

Aplikacija je besplatna na Google Play Store-u, testirajte je i ocenite. 🙂

Tags: ekuvarinterfejsjelokuvanjeportalpovrcereceptislike
goldie

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 866

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
 • goldie
  Saša Nedić 28/03/2012 u 2:51 PM

  Sviđa mi se minimalistički dizajn, lepo izgleda aplikacija. Nadam se da će je razvijati dalje i da će biti malo bogatija.

  Na Galaxy Note-u ikonice i navigacija (dralji, sastojci, priprema) su malo mutne, treba optimizovati za veću rezoluciju. Takođe pri skrolovanju u tabu sastojci, scroll bar nije skroz sa desne strane, već je malo uvučen. To je jedino što sam zapazio, a da mi smeta. Trebalo bi osmisliti i bolju početnu stranicu, malo bogatiju.

  Sve u svemu, imaju dobru osnovu za dalji ravoj. 🙂

 • goldie

  napokon jedna prava dzepna aplikacija za sladokusce..

 • goldie

  Ne mogu da je skinem na Galaxy Ace, da li je moguce da ne podrzava ovaj uredjaj?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share