Ekuvar

Objavila u 28/03/2012 u 12:00

ekuvar

Vladimir Đačić nam je na Twitter-u predložio da testiramo aplikaciju Ekuvar i kada sam je instalirala, prijatno sam se iznenadila. Aplikacija odlično radi, brza je i prosto klizi. 🙂 Interfejs je vrlo intuitivan i jednostavan.  Dizajn aplikacije je odličan, slike su pažljivo odabrane i filtrirane.

Kao što sam naziv kaže, radi se o aplikaciji sa receptima. Recepti su sa kulinarskog portala Ekuvar.com i ovo je prva domaća Android aplikacija jednog food portala. Za svaki predlog jela, vrlo lepo su prikazani svi neophodni podaci: sastojci, vreme potrebno za spremanje jela, za koliko osoba je recept, uputstvo za pripremu, slika i rejting recepta.

Evo i šta kaže Vladimir:

“Ekuvar” nudi pretragu recepata po glavnom sastojku, brzini pripreme i vrsti jela, te prikaz detalja recepta sa svim potrebnim sastojcima i detaljno opisanim koracima pripreme. Korisnicima je omogućeno da odaberu i naprave uži izbor svojih omiljenih recepata a zbog potpune  integracije sa sajtom www.ekuvar.com sve urađeno na mobilnom telefonu biće vidljivo i kada se korisnik uloguje na sajt putem računara.

Takođe, Ekuvar integracija sa Facebook Connect sistemom omogućava prijavljivanje na sistem jednim klikom kao i jednostavnu integraciju sa ostatkom funkcionalnosti pristunom na www.ekuvar.com sajtu.

Aplikacija je odlično prihvaćena i visoko je kotirana u Lifestyle kategoriji na Google Marketu za naše tržište. Ovo je prva verzija aplikacije, a naredna, koja će sadržavati mnoge dodatne opcije, je već u pripremi.

www.ekuvar.com je prvi domaći sajt koji je ponudio Android aplikaciju a važno je napomenuti i da je odnedavno pokrenuta i ekuvar aplikacija za iPhone kao i da je verzija za Windows Phone platformu u završnoj fazi razvoja.

 

Screenshots:

Aplikacija je besplatna na Google Play Store-u, testirajte je i ocenite. 🙂

Tags: ekuvarinterfejsjelokuvanjeportalpovrcereceptislike

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Ne mogu da je skinem na Galaxy Ace, da li je moguce da ne podrzava ovaj uredjaj?

  • napokon jedna prava dzepna aplikacija za sladokusce..

  • Sviđa mi se minimalistički dizajn, lepo izgleda aplikacija. Nadam se da će je razvijati dalje i da će biti malo bogatija.

    Na Galaxy Note-u ikonice i navigacija (dralji, sastojci, priprema) su malo mutne, treba optimizovati za veću rezoluciju. Takođe pri skrolovanju u tabu sastojci, scroll bar nije skroz sa desne strane, već je malo uvučen. To je jedino što sam zapazio, a da mi smeta. Trebalo bi osmisliti i bolju početnu stranicu, malo bogatiju.

    Sve u svemu, imaju dobru osnovu za dalji ravoj. 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *