Driver.io – svi saobraćajni propisi na jednom lepom mestu

Objavio u 18/11/2013 u 17:09

driverio

Vozač sam još od 2000. godine. Tada su zakoni u saobraćaju bili drugačiji. Negde 2004. sam prestao da vozim, a 2012. ponovo postao aktivan vozač. Kada su se zakoni izmenili, slušao sam gomilu priča o nekim bodovima, strožijim kaznama itd. Pomislio sam: “Čoveče, koja konfuzija!”. Verovatno nisam jedini i verovatno većina nas koji smo davnih dana položili i dalje ne zna koliko bodova ide za šta, kolike su kazne za koje saobraćajne prekršaje?

Ono što svaki vozač (koji zna da čita srpski) mora da ima na svom telefonu je Driver.io aplikacija!

Bojan Dimitrovski i Jovan Petrović su napravili Driver.io aplikaciju koju je Ministarstvo Saobraćaja Srbije trebalo da napravi po meni. Zato im hvala! 😀

Driver.io je skup svih saobraćajnih propisa i kazni na jednom mestu. Aplikacija ima moderan dizajn i gomilu korisnih informacija. Ako ste se i jednom zapitali koliko košta kazna za prebrzu vožnju ili ne vezivanje pojasa … skinite aplikaciju jer će vam sigurno dati odgovor na sva vaša pitanja.

Pored toga što aplikacija obuhvata sve propise i kazne, aplikacija ima i mapu sa kamerama za Beograd i Novi Sad, a kako autori aplikacije kažu, biće i u ostalim gradovima čim provale API 😀

Takođe je tu i Šljemometar, ja sam prvo pročitao Šljivometar :D. Šljemometar je zapravo kalkulator pijanstva koji vam uz kul poruke napiše da li ste sposobni za vožnju ili niste, ali svakako vam i napiše da je u Srbiji dozvoljeno samo i isključivo 0 promila alkohola u krvi. Tako da ako popijete i kap alkohola, uzmite taksi.

Jedino što bih mogao da zamolim autore je da ubace i informacije o bodovima u smislu koliko bodova do oduzimanja dozvole i limiti koji se tiču toga.

driver.io
driver.io
Developer: driver.io
Price: Free
Tags: alkoholAndroid SrbijaPijnastvopromilaSrbijaZakon o saobraćajuZakoni

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *