Priča se priča o LG Optimus G Nexus

Objavila u 04/10/2012 u 21:40

LG Optimus G NexusSredinom septembra LG je predstavio njihov “flagship” telefon. Kako su tada online mediji prenosili, ovo je bio prvi telefon sa Qualcomm Snapdragon S4 quad core procesorom. Ali odmah nakon toga smo objavili i vest o kineskom telefonu Oppo Finder 5 koji ima impresivnu specifikaciju i takođe quad core S4 procesor. Po datumima najava ovih telefona, Oppo Finder 5 je ipak prvi telefon sa ovim procesorom. I da naglasim, Oppo Finder 5 je najtanji telefon trenutno na tržištu iako je Apple to tvrdio za iPhone 5 koji je predstavljen nakon njega.

Uglavnom, sada se priča na netu da će sledeći Nexus telefon da proizvodi LG. Prva dva Nexusa je proizveo HTC, druga dva Samsung dok Nexus tablet proizvodi Asus. Očekivano je da Google promeni partnera za naredni Nexus. Da li će to definitivno biti LG, nije sigurno ali tako se priča. Ova informacija je potekla sa androidandme.com sajta na kojem kažu da je ranije isti taj izvor bio dosta pouzdan.

I navodno Google treba da predstavi Android 4.2 u novembru mesecu na događaju u saradnji sa LG-em. LG bi predstavio LG Optimus G Nexus. Najjači LG-ev model telefona je trenutno Optimus G sa sjajnom specifikacijom o kojoj smo pisali.

Možete u ovom klipu pogledati više detalja i nove funkcionalnosti LG Optimus G telefona. Softverske inovacije su zaista impresivne, vrlo korisne i zanimljive.

Android 4.2 (Key Lime Pie) bi trebao doneti male promene koje uključuju bolju potrošnju energije, novu verziju Google Play Store-a, nove funkcionalnosti i podlogu za Android 5.0. Nagađa se da će interfejs ostati skoro isti kao na Jelly Bean-u dok će biti nekih promena sa Home ekranom. Spominju neke tabove ekrana, videćemo. Priča se i o nekom centru za podešavanja. Potpuno je moguće da Google ponudi neka podešavanja za teme i odabir drugačijeg korisničkog iskustva.

Šta vi kažete na LG/Google kombinaciju? Jesu se smuvali?

via androidandme.com

Tags: Android 4.2googleKey Lime PieLGNexusnovembarOptimus Gquad core

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Meni se svidja ideja da ima više Nexusa (naći ćete po webu, ili nećete, pominjanje Nexii – što je množina) – svako će, navodno, moći da napravi Nexus, pod uslovom da ispuni odredjene hardverske predispozicije, i pod uslovom da omogući ili AOSP ili AOSP/svoju temu, na dugme. Ovo bi značilo da svako može da odabere “svog” proizvodjača po izboru, na osnovu prethodnog iskustva sa hardverom na primer. Ovo će neke da pogodi, nekom će da se dopadne – meni se čini dobrim izborom.

    A što se tiče novog OSa – mene slabo pogadja koliko uredjaja koristi koji Android. Moji uredjaji uvek koriste poslednju varijantu, i tako planiram da ostane u dogledno vreme, tako da 4.2 jedva čekam.

  • Ne svidja mi se odabri koji je Google napravi za proizvodjaca sledeceg nexus-a, al videcemo sta ce biti. Inace sto se tice nove verzije OS-a mislim da Google bas zuri i preteruje sa time sto pocinje jako da me nervira, a i mislim da jos nema potrebe za time…

  • Od svih proizvodjaca Android telefona LG mi se najmanje dopada. Dizajn uredjaja prosecan, dosadan. Podrska jeziva. Ne znam, cudi me da je Google odabrao LG. Videcemo…

    Mislim da ce Android 4.2 biti Jelly Bean takodje.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *