Kupovina na Play Store? Možda

Objavila u 16/04/2013 u 12:57

PCpress i B92 su objavili da je moguća kupovina aplikacija na Google Play Store-u.  Kako navode, kupovina je proradila na Samsung Galaxy Nexusu i Asus Nexus 7 uređajima, zasad. I to onim korisnicima koji imaju poslednju verziju Play Store aplikacije. Pisali smo vam pre neki dan o Play Storeu i dali ink za skidanje.

Ja imam Nexus 4 i nakon instaliranja nove aplikacije i brisanja data i cache-a po savetima, nisam dobila mogućnost da vidim a ni kupujem aplikacije kao što je nekada moglo. Na listi za Paid app nema Srbije još uvek, a nalazimo se na listi za poznate probleme sa plaćanjem.

Podrazumeva se da na telefonu ne koristite VPN ili neku aplikaciju za lažiranje lokacije. Jer naravno sa ovim kombinacijama kupovina je i dosad bila moguća.

Javite da li u Play Storeu vidite aplikacije koje se plaćaju? I da li možete da ih kupite?

Evo šta ljudi kažu na Tviteru.

tviter

 

Tags: aplikacijeGoogle Play StoreigrekarticakupovinaSrbijaVPNWallet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

9 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Da li neko ima bilo kakve informacije u vezi pristupa placenim aplikacijama na Google Play?
  Nesto je bilo u najavi do kraja godine, ali to vise niko i ne pominje.

 • Na HTC one X, kao i na Google Nexus 7, jos uvek ne funkcionise kupovina.

 • I ja sam u grupi onih kojima ne radi kupovina iz Srbije (Nexus 7). 🙁

 • Miloš Simić 16/04/2013 u 9:44 PM

  Ne znam da li ste znali, ali postoji i aplikacija Market Helper koja npr. ako imate DPI 200 nesto tamo drnda(tj. promeni da si N7, ili neki drugi telefon/tablet) i mozes da vidis i skines sve aplikacije(inace se ne mogu skinuti i naci sve ako DPI nije 120, 160, 240, 320) naravno kod nas dostupne. E sada, u novijem update-u se pojavila opcija koja radi isto sto i Market Enabler, ali meni nije radila. Probajte ako hocete, a ako je neko zainteresovan, evo linka: http://codekiem.com/2013/02/13/market-helper/

  Root je potreban.

 • Da potrvrdim da na samsung galaxy nexus-u NEMA paid aplikacija nakon update-a playstore-a.

  Pozdrav

 • S obzirom da za nas u Crnoj Gori još uvijek nema ništa od PayPal-a, kao ni od “regularnog” plaćanja na Play Store-u, zanima me koje su to “aplikacije za lažiranje lokacije” koje, osim VPN-a koji inače za to koristim, omogućavaju pristup aplikacijama koje se plaćaju i njihovu kupovinu?

  • Konkretno sam mislila na aplikacije kao sto su Market Unlocker i Market Enabler. Ove aplikacije se ne oslanjaju na VPN nego na menjanje APN podesavanja.

   • OK, hvala.
    S obzirom da već izvjesno vrijeme Market Unlocker i Market Enabler ne rade posao, preostaje nam samo VPN kao rješenje, bar koliko sam ja u toku.

 • Ako sam dobro razumeo, na B92 screenshot-ovima se vidi da je i desktop verzija promenjena, tako da… Mislim da je džabe clear cache i sl. jer nije u pitanju samo android aplikacija nego kompletno odobrenje za pristup iz Srbije. Nadam se da je ovo početak i da ćemo postepeno svi dobijati ovaj update od Google-a… I naravno, nadfam se da će to ići brzo… Ako može u toku dana. 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *