Apple će pre da tuži nego da igra fer plej

Objavio u 15/07/2011 u 16:15

iphone desireApple je počeo da tuži sve redom, nadam se iz straha, jer Android cifre samo rastu. Neće valjda patentirati i ono “i”, pa kad slučajno u engleskom jeziku neko pogreši i umesto velikog I napiše malo, Apple će da ga tuži.

Apple između ostalih tuži i HTC, gde je HTC dao sledeću izjavu: “HTC je razočaran Apple-ovim konstantnim pokušajima tužbi umesto da se pošteno takmiči na tržištu”.

“HTC is disappointed at Apple’s constant attempts at litigations instead of competing fairly in the market.”

Izgleda da je Apple uposlio podjednak broj advokata koliko je do sada imao inženjera, u poslednjih nekoliko meseci. Koliko su inovacija mogli da izbace plativši inženjere, a ne advokate za tuženje celog sveta?

Apple u ovom momentu tuži Samsung, GetJar, Amazon i HTC. Ko je sledeći?

Tags: Applehtctuženje

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Upravo zato i ne volim apple, samo se tuzakaju umesto da prave inovacije, pre svega zbog toga sto im americki zavod za patente dozvoljava da registruju svakave gluposti kao patente iako generalno nemaju prava na to.Da ne bude evo ga ovaj nema para za iphone pa smara (sto je glavni argument apple fanova), koristio sam iphone, sve radi ok (kod nas naravno jailbreakovan) ali cini mi se da je android povojniji za nase trziste. Prosto, ako smatrate da ste najbolji, nastavite da pravite najbolje uredjaje, a kada vas drugi sustignu, napravite jos bolje umesto sto ih tuzite.

  • Zato je htc i kupio s3, kako bi imao keca u rukavu protiv apple-a. 😉

  • Osobno mislim da mediji preuveličavaju te priče, a osobno
    malo i more svi Apple tuži ovo, Microsoft ono, HTC ovo, muka mi je od tih vjesti.

  • Apple je puk’o. 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *