Apple će pre da tuži nego da igra fer plej

Objavio u 15/07/2011 u 16:15

iphone desireApple je počeo da tuži sve redom, nadam se iz straha, jer Android cifre samo rastu. Neće valjda patentirati i ono “i”, pa kad slučajno u engleskom jeziku neko pogreši i umesto velikog I napiše malo, Apple će da ga tuži.

Apple između ostalih tuži i HTC, gde je HTC dao sledeću izjavu: “HTC je razočaran Apple-ovim konstantnim pokušajima tužbi umesto da se pošteno takmiči na tržištu”.

“HTC is disappointed at Apple’s constant attempts at litigations instead of competing fairly in the market.”

Izgleda da je Apple uposlio podjednak broj advokata koliko je do sada imao inženjera, u poslednjih nekoliko meseci. Koliko su inovacija mogli da izbace plativši inženjere, a ne advokate za tuženje celog sveta?

Apple u ovom momentu tuži Samsung, GetJar, Amazon i HTC. Ko je sledeći?

Tags: Applehtctuženje
eboye

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1136

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
 • eboye

  Apple je puk’o. 🙂

 • eboye

  Osobno mislim da mediji preuveličavaju te priče, a osobno
  malo i more svi Apple tuži ovo, Microsoft ono, HTC ovo, muka mi je od tih vjesti.

 • eboye

  Zato je htc i kupio s3, kako bi imao keca u rukavu protiv apple-a. 😉

 • eboye

  Upravo zato i ne volim apple, samo se tuzakaju umesto da prave inovacije, pre svega zbog toga sto im americki zavod za patente dozvoljava da registruju svakave gluposti kao patente iako generalno nemaju prava na to.Da ne bude evo ga ovaj nema para za iphone pa smara (sto je glavni argument apple fanova), koristio sam iphone, sve radi ok (kod nas naravno jailbreakovan) ali cini mi se da je android povojniji za nase trziste. Prosto, ako smatrate da ste najbolji, nastavite da pravite najbolje uredjaje, a kada vas drugi sustignu, napravite jos bolje umesto sto ih tuzite.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share