Sony Xperia SP – jeftinija verzija Xperia Z modela?

Objavio u 23/02/2013 u 11:26

xperia_sp_leak

Ne tako davno, Sony je predstavio Xperia Z, svoj novi flagship model. Ipak, kako se bliži Mobile World Congress 2013 u Barseloni od 25. do 28. februara, sasvim je sigurno da ćemo videti još dosta novih modela, iako Sony nema zvaničnu press konferenciju. Jedan od njih bi mogao biti Sony Xperia SP, jeftinija verzija Xperia Z modela.

Xperia SP bi trebalo da bude telefon srednje klase, sa dual-core procesorom i ekranom sa 720p rezolucijom. Sa procurelih slika, može se naslutiti kakav će telefon biti. Telefon je napravljen od plastike sa aluminijumskim okvirom, a tu je i prozirni svetleći deo, poznati element kod Sonijevih uređaja. Na slikama se takođe vidi da telefon dolazi sa 4.1.2 verzijom Androida i sa istim launcherom kao na Xperia Z modelu.

Kako XperiaBlog prenosi, ekran je dijagonale 4.6 inča, što ga stavlja u rang sa Xperia T modelom. Zadnja kamera je rezolucije od 8 MP ali sa naprednijim senzorom od Xperia T. Interna memorija je 8 GB uz mogućnost korišćenja microSD kartice. Dimenzije telefona su 130.6 x 67.1 x 9.98 mm uz težinu od 155 g.

Šta nas sve očekuje u Barseloni i šta su sve spremili naši omiljeni proizvođači, videćemo u narednih nekoliko dana.

Tags: leakMWCSonyxperia sp

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *