Nokia N9 na Androidu?

Objavila u 24/06/2011 u 12:00

Ovih dana je predstavljen prvi uređaj sa novim Meego operativnim sistemom, Nokia N9. Moram reći, Meego deluje interesantno. Juče je “procureo” snimak prvog Nokia telefona na Windows Mobile os-u kodnog naziva Sea Ray. A danas, kako vidim, procurela slika Nokia telefona sa Androidom. :O Ništa se ne zna o ovom slučaju sa Androidom na Nokia telefonu koji je isti kao malopre spomenuta Nokia N9. Sliku je objavio Kinez koji je još u maju prikazao isto iscurelu sliku prototipa Nokia telefona na Windows platformi (Sea Ray), što bi značilo da dotični Kinez ima nekako pristup tim prototipovima.

Po slici se vidi da je u pitanju Gingerbread verzija Androida. Da li zaista Nokia testira Android na njihovom uređaju ili je ovo samo nečija igra, to ne znamo. Ali koliko vidim, Android na Nokia telefonu je moguć. Kakva će nam budućnost biti, kakva borba na tržištu telefona nas očekuje, tek ćemo videti.

Nokia N9 sa Androidom

Pored ove iscurele slike, firma Myriad je najavila i softver sa nazivom Alien Dalvik. Alien Dalvik će omogućiti programerima da prepakuju .apk fajlove i onda ih pokrenu na drugoj platformi. Tako se Android aplikacije mogu pokretati i koristiti na Nokia N9 telefonu. Ovaj softver će biti komercijalno dostupan za Meego platformu ove godine.

https://www.youtube.com/watch?v=mXWEyKjwk2g

via Engadget

Tags: 2.3AndroidGingerbreadkinezNokia N9procureloprototipSea Rayslika

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Izgleda da ima šansi za Nokiu 🙂 Mislim da Nokia sa Androidom bi bila ultimate winner u smartphone svetu. Spoj kvalitetnog hardware-a i OS-a kakav bi to dalo bi bio neprikosnoven. Ali M$ mora da gura prste svuda 😐

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share