Nokia N1 4:3 tablet sa Lollipop Androidom i odličnim specifikacijama

Objavio u 18/11/2014 u 10:29

Ko bi rekao 🙂 Nokia ulazi na tržište Android tableta. O da! Na n1.nokia.com se za sada nalazi samo tizer da su u Nokii “Up to something”.

Upravo to up to something je zapravo Nokia N1 Android tablet. Ne znam baš kako su uspeli da zaobiđu Microsoft u celoj priči, ali Nokia sa Androidom … to je valjda i dalje želja mnogih?

Da ne dužim, evo i slika koje su procurele.

nokia n1 feature

nokia android aplikacije

nokia n1 specifikacije

Dakle u pitanju je 7,9 inčni tablet sa odnosom stranica 4:3 rezolucije 2048×1536. Gorilla staklo 2, IPS ekran. Unutar ovog tableta je Intelov 64 bitni procesor na 2,3 GHz oznake Z3580 i 2GB DDR3 RAM memorije. PowerVR G6430 na 533 Mhz grafička, 8MP zadnja i 5MP prednja kamera i ono što je naj zanimljivije

Android 5.0 Lollipop!

Šta kažete? Yay or Nay?

Tags: AndroidNokiaNokia AndroidNokia N1tablet

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

7 komentara, pridruži se diskusiji!
 • “Yay or Nay?”
  Za ovakve specifikacije ne bih rekao “Yay”… nego W O W 😀

 • bilo bi stvarno lepo da se nokia vrati u svom pravom sjaju i naravnoo sa androidom 😀

 • Odlicno izgleda 🙂

 • Pošto su decidirano rekli da neće više praviti smartphone, mogli di da izbace novu liniju uređaja, mini tablet dijagonale 4,7 -5,5˝ 😀
  Dobro došla NOKIA u svet Androida :))))

  (mislim daje cela kvaka u tome da u ugovoru stoji da neće proizvoditi pametne mobilne telefone, Asha linija je pod Nokiom, do 2017. valjda, dok se tableti nigde ne pominju)

  • Moguce, iskreno ne znam bas detalje ugovora 😀

   • Skoro sam čitao o tog ugovora, baš kada je pomenuto da NOKIA nešto sprema za 18. i da Win ima pravo da koristi patente u narednih 10 god, ali da su oni idalje vlasništvo Nokie, HERE je u vlasništvu Nokie, Asha takođe, razvoj G4 i G5… i da mogu da izbace smartphone tek 2017. ako se nevaram?
    U svakom slučaju lepo j videti Andru na Nokiji i to sam vrh, Lizalica 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *