Motorola Xoom će ugroziti radno mesto voditeljkama vremenske prognoze

Objavio u 24/01/2011 u 19:38

MOTODEV Products MOTOROLA XOOM™Najavljeni tablet Motorole Xoom zna da je bitka za tržište dobijena u medijima (barem u Americi), tako da krije informacije o funkcionalnostima. Jako dobre reklame, poput Tablet Evolution će držati pažnju budućim kupcima do izlaska. Najnovija funkcionalnost koja se može videti u specifikaciji uređaja je barometar, koji takođe može da služi kao visinomer (altimetar).

Ugrađeni barometar je odlična funkcija, koju očekujem da će biti ugrađivana u budućim pametnim telefonima. Barometar može da meri i prati atmosferski pritisak kako bi korisniku dao tačniju vremensku prognozu. Aplikacije za vremensku prognozu moraju da skidaju podatke sa centralizovanog servera meteorološke stanice, koji može biti udaljen od vas i do nekoliko desetina kilometara, a ta razdaljina utiče na preciznost vremenske prognoze. Visinomer može biti koristan planinarima i ljudima koji su često u prirodi, što mislim da je mnogo bolja opcija za pametne telefone.

Tableti su manje mobilni od telefona. Ljudi neće nositi tablete svuda sa sobom, dok je telefon uvek uz vas. Ne mogu ni da zamislim da neko nosi tablet u planinarenje, ali telefon sigurno hoće. Tako da barometar i visinomer u telefonima ima mnogo više smisla.

[via Android Central]

Tags: barometarmotorolatabletvisinomerXoom

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *