Glasine kažu: Nexus 5 će biti prava zver

Objavio u 19/03/2013 u 12:43

lg-nexus-5-prototype-630x472-540x404

Kada je predstavio Nexus 4, Google je napravio veliki iskorak u svojoj Nexus liniji. Mnogi su nakon toga odlučili da je Google telefon najbolje rešenje i to iz više razloga kao što je redovan update softvera, stock Android iskustvo ali i dobar dizajn hardvera kao i moćne specifikacije. Naravno, ne treba zaboraviti pristupačnu cenu kao i činjenicu da ne treba puno vremena da se zalihe rasprodaju, što dovoljno govori o popularnosti ovog telefona.

Nije prošlo puno vremena kada su krenule prve glasine za sledeći Nexus telefon. Ovoga puta, procurele su slike od anonimnog izvora koji tvrdi da radi za Google. Naime, Google je trenutno u fazi testiranja nekoliko prototipova od različitih proizvođača. Kao i uvek, kada je reč o glasinama, sve informacije uzimamo sa rezervom ali vrlo često su ove glasine istinite.

Na slici je prikazan novi Nexus, tu je LG logo kao i veoma zanimljiv dizajn telefona. Kako izvor navodi, radni naziv telefona je “Megalodon“, što na sajtu Android Community povezuju sa specifikacijama telefona – pretpostavlja se da će biti prava zver.

Sa strane specifikacija, Nexus 5 ima OLED ekran od 5.2 inča rezolucije 1920×1080 piskela, 2.3 GHz Snapdragon 800 procesor, 3 GB RAM memorije, bateriju kapaciteta od 3.330 mAh. Interna memorija je u tri opcije, 16, 32 i 64 GB. Prednja kamera je 2.1 megapiskela sa mogućnošću snimanja full HD video zapisa. Glavna (zadnja) kamera je 16 megapiksela sa mogućnošću snimanja 4k video zapisa pri 30 fps ili 1080p video zapisa pri 60fps.

Ako se ove glasine potvrde kao istinite, očekuje nas veoma moćan Nexus telefon sa veoma interesantnom kamerom. Nadam se da će nas Google obradovati još jednim odličnim Nexus-om kao i novom verzijom Androida. Verujem da će Google iskoristiti naziv Nexus 5 i da će ga povezati sa Androidom 5.0. Do tada nam ostaje da čekamo i da pratimo glasine.

Tags: googleLGNexusNexus 5

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *