Rešenje problema kašnjenja SMS poruka i slabog signala na HTC Desire S

Objavio u 01/03/2012 u 7:00

Desire S bootloader

Neki od vlasnika HTC Desire S telefona su se verovatno sreli sa problemom kašnjenja SMS poruka i slabog signala. Rešenja ima.

Čačkajući po netu istražio sam da se problem dešava nakon nakon apdejta softvera sa verzije 1.28 na 1.47 i novije.

Sve što je potrebno da uradite jeste da flešujete radio na sa verzije RUU-a ispod 1.47 dok ne nađete koji ispravno radi sa porukama. Obavezno napravite bekap jer ćete posle morati da instalirate rom ponovo (ja sam morao). Ukoliko tokom flešovanja izvadite bateriju, ili flesujete pogrešan fajl, može doći do crkavanja telefona.

Potrebno: S-OFF.

Uputstvo:

1. Skinite odavde radio čija je RUU verzija ispod 1.47. Ja sam skinuo 20.28b.30.0805U_38.03.02.14, RUU 1.31.206.1. Obavezno ovim programom proverite MD5 fajla koji ste skinuli da se poklapa sa onim sa sajta.
2. Preimenujte fajl u PG88IMG.zip, prekopirajte ga na SD karticu i uđite u Bootloader.
3. Bootloader nalazi PG88IMG.zip fajl, pita vas da li želite apdejt, vi odgovorite sa Yes, sačekate koji sekund i kraj. Restartujete telefon i flesujete rom.

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj.

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

[thankyou]

Tags: HTC Desire Skasni SMSradioslab signalSMS problem

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Ja sam radio vracao bez problema na starije verzije bez da ponovo instaliram rom ali nije bilo nikakvih promena na bolje i dalje gubim signal ili je slab dok drugi imajudve tri.crte ja ga uoste nemam inace. Wifi blutut i gps rade lepo.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *