2

Kako omogućiti Mass Storage mod na Samsung Galaxy S2 sa ICS-om

SGS2 ICS USB Mass StorageKako sam u recenziji za SGS3 izjavio da ne volim to što Samsung ne koristi Mass Storage mod na svojim uređajima, već MTP način prebacivanja podataka, nakon što sam nalete na uputstvo kako da omogućite Mass Storage mod na SGS2 telefonu sa ICS-om, morao sam da ga podelim sa vama.

Android 4.0.3 ICS za Samsung Galaxy S2 nudi dve opcije kada ga spojite na računar, a to su Media device (MTP) i Camera (PTP). Međutim moguće je uključiti i opciju Mass Storage. Verujem da ovo ne važi samo za ICS na SGS2 već i na drugim Samsung uređajima, pa ako imate Samsung uređaj, probajte i napišite u komentarima na kojim se još uređajima ovo može omogućiti.

Inače uključivanje MTP ili PTP transfera podataka funkcioniše na Windows platformi kao plug-n-play, ali na Linux OSu može da stvori probleme ako niste napredniji korisnik.

 

 

Kako uključiti USB Mass Storage na Android 4.0.x ICS Samsung Galaxy S2 telefonu:

  1. Otvorite Settings
  2. Kliknite na More... (odmah ispod Wireless and network)
  3. Odaberite USB Utilities > Set USB cable connection mode
  4. Zatim odaberite Connect storage to PC
  5. Odaberite Turn on USB storage

To je to, trebalo bi da imate mogućnost Mass Storage moda i da kada otvorite folder sa slikama npr. da vidite i prikaz slika u vidu thumbnail-a, što u MTP modu nije moguće 😉

Objavljeno u Uputstva
eboye

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 misli na “Kako omogućiti Mass Storage mod na Samsung Galaxy S2 sa ICS-om

  1. Koliko ja znam na galaxy 5 je to jedina opcija i na GB i na ICS

    [img]http://www.dodaj.rs/f/2X/nS/1MvKehRE/galaxy-5.jpg[/img]

  2. Pozdrav.Od skoro imam problem vezan za Mass storage.Naime,posle dekodiranja telefona ne mogu da napravim niti kopiram folder kada ga povezem na PC.fajlove zasebno hoce da kopira,ali foldere ne (File too large…).Ako neko imam resenje za ovaj problem bio bih mu zahvalan!

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *