Kako napraviti prozirni status bar na CM7 (Android 2.3.3)

Objavio u 31/05/2011 u 8:00

Svi mi Androidaši volimo svoje telefone. Obožavamo ih! Eh, ma koliko oni bili predivni uvek postoji nešto što im fali ili što nam smeta. Recimo, kod mog Željka bih prvo promenio one hardverske dugmiće. (Zatim bih mu dodao quad core procesor, 8 GB RAM-a i HDD od 1TB.) Ekran ne bih dirao.

Iako ima dovoljno veliki ekran, onaj status bar (ili notification bar) sa CyanogenMod 7 romova, koji je crne boje, vizuelno smanjuje ekran i vidljiva rezolucija ekrana ne ispadne 800px, nego možda nekih 790px po visini. Tih 10 pixela svim entuzijastima (geekovima), morate priznati, veoma znače!

Zato se neki gimj01 lik sa XDA Developers foruma dosetio da napravi proziran status bar kako bi povećao desktop površinu i ulepšao nam ekrane. Sve što je potrebno da bi se napravio prozirni status bar on je spakovao u zip fajl koji je potrebno instalirati kao što instalirate ROM. I to je cela priča. Nakon restarta pojavljuje se prozirni status bar.

Napravio je 3 vrste status bara, a to su:

  1. Poluproziran
  2. Gradijent
  3. Potpuno proziran

Postoji i četvrti koji služi za vraćanje na defaultnu crnu vrednost.

Napomena:

ADWLauncher: potrebno isključiti System Preferences>Wallpaper hack.

LauncherPro: potrebno sakriti notification bar u Appereance Settings.

Go Launcher EX: isto kao Launcher Pro.

Ne postoji verzija za Android 2.3.4 jer dečko nema vremena zbog ispita, a i nije baš savršeno sve urađeno jer postoji jedan bagić, koji se da primetiti u donjem screenshotu.

Transparent (3)

Nadamo se da će gimj01 uskoro položitite ispite (ili pasti, šta nas briga, bitno je samo da ima vremena za Android) i nastaviti sa ovim sitnim dodacima za CM7.

Detalje možete pogledati na XDA Developers forumu.

[thankyou]

Tags: barlinijanotificationproziranprrozirnostatustransparent

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *