Kako da instalirate video chat na Gtalk-u

Objavila u 09/05/2011 u 22:00

Video chat Gtalk AndroidGoogle je izbacio video chat za Google Talk. Ali Google Talk sa video chat-om nije dostupan svim korisnicima nego će ga dobiti samo korisnici kojima stigne zvanično update na Android verziju 2.3.4. Špekuliše se na netu da Google nije dozvolio instaliranje ove verzije Google Talk-a na slabijim i sporijim uređajima da ne bi sam servis chat-a bio spor. A i za video chat je potrebna prednja kamera na telefonu koju ima recimo Nexus S. Stoga i oficijelno Gingerbread 2.3.4 + video chat sa Gtalk-om dolazi upravo na ovaj uređaj. Pored video chat-a sa ovom aplikacijom dobijate i voice chat tako da je korisno imati je. Ukoliko ne želite da čekate zvaničan update (ili nećete nikad dobiti update) a želite da imate video i voice chat na Gtalk-u možete ga instalirati prateći ovo uputstvo.

Uslov je da imate Gingerbread rom na telefonu 3.x verzije. Za korisnike sa rom-om nižim od 2.3 a se ne preporučuje instaliranje video chat funkcije za Gtalk.

1. Skinite zip fajl sa ovog linka

2. Snimite zip na root SD kartice

3. Koristite ROM manager ili bilo koju aplikaciju za flešovanje zip fajlova.

4. Uradite Clear Dalvik cache i flešujte zip, potom restart.

5. Kada upalite Gtalk aplikaciju na telefonu i kliknete na vaš nalog, trebalo bi da se pojavi opcija da uključite video i voice chat, to štiklirajte.

4. Uživajte u video i voice chat-u 😀

Ja sam uspešno instalirala na moj HTC Desire sa GingerVillain rom-om 2.2 😉

 

 

Video via mobileburn

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Tags: FlešovanjeGoogle Talkvideo chatvoice chatzip

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

10 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share