Kako da instalirate video chat na Gtalk-u

Objavila u 09/05/2011 u 22:00

Video chat Gtalk AndroidGoogle je izbacio video chat za Google Talk. Ali Google Talk sa video chat-om nije dostupan svim korisnicima nego će ga dobiti samo korisnici kojima stigne zvanično update na Android verziju 2.3.4. Špekuliše se na netu da Google nije dozvolio instaliranje ove verzije Google Talk-a na slabijim i sporijim uređajima da ne bi sam servis chat-a bio spor. A i za video chat je potrebna prednja kamera na telefonu koju ima recimo Nexus S. Stoga i oficijelno Gingerbread 2.3.4 + video chat sa Gtalk-om dolazi upravo na ovaj uređaj. Pored video chat-a sa ovom aplikacijom dobijate i voice chat tako da je korisno imati je. Ukoliko ne želite da čekate zvaničan update (ili nećete nikad dobiti update) a želite da imate video i voice chat na Gtalk-u možete ga instalirati prateći ovo uputstvo.

Uslov je da imate Gingerbread rom na telefonu 3.x verzije. Za korisnike sa rom-om nižim od 2.3 a se ne preporučuje instaliranje video chat funkcije za Gtalk.

1. Skinite zip fajl sa ovog linka

2. Snimite zip na root SD kartice

3. Koristite ROM manager ili bilo koju aplikaciju za flešovanje zip fajlova.

4. Uradite Clear Dalvik cache i flešujte zip, potom restart.

5. Kada upalite Gtalk aplikaciju na telefonu i kliknete na vaš nalog, trebalo bi da se pojavi opcija da uključite video i voice chat, to štiklirajte.

4. Uživajte u video i voice chat-u 😀

Ja sam uspešno instalirala na moj HTC Desire sa GingerVillain rom-om 2.2 😉

 

 

Video via mobileburn

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

[thankyou]

Tags: FlešovanjeGoogle Talkvideo chatvoice chatzip

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

10 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Da pitam jos jednom, da li mogu da flesujem ovo na Samsung Galaxy Gio i da li ce raditi? Imam stock android 2.3.3. Hvala

 • moj android je 2.1 verzija dal moze da radi na njemu?
  i ako moze malo preciznije uputstvo kako da flesujem zip fajl?
  O_o

 • Dakle,,kod mene radi i video poziv kao i zvuk,,jedino sto sagovornik ne vidi mene…Sad sam na romu RCdmix 5.6
  Hvala.

 • Mi smo testirali juce gtalk i posto nemamo prednju kameru na telefonima, slika nije radila (bele sare po ekranu), jer koristi zadnju kameru koja ima mnogo vecu rezoluciju nego sto je predvidjeno.

  Zvuk se cuo odlicno, i sa jedne i sa druge strane.
  Probaj Dalvik cache da obrises pre flesovanja zip-a. A potom kada u gtalk-u kliknete na sebe treba da se pojavi opcija da stiklirate da dozvoljavate koriscenje kamere i voice chata. Onda bi trebao da se pojavi ili zvucnik ili kamerica zelene boje umesto zelenog kruzica.

 • Imam rom sa 2.3.3 , flesovao sam zip fajl kao i svaki drugi rom ali mi se opcija video ceta ne pojavljuje…moze pomoc?
  Inace imam Dhd.

 • Nista ne kapiram…imam android 2.3.3, flesovao sam gtalk kao i sve drugo..a opcija video cet se ne pojavljuje….moze pomoc?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *