Ubuntu možda postane Open-Source konkurencija Androidu

Objavio u 05/11/2011 u 8:30

ubuntu tablet

Linux distribucija, Ubuntu, možda uskoro pređe sa desktop/laptop računara na tablete i telefone. Za vreme Ubuntu Developer samita, osnivač Canonical-a (kompanije koja finansira razvoj Ubuntua), Mark Shuttleworth, dao je zadatak Ubuntu developerskoj zajednici da počnu da razmišljaju van tradicionalne PC forme i počnu da razmišljaju o tabletima, telefonima, stereo uređajima za automobile, i pametnim televizorima.

Iako nijedan proizvod još nije najavljen, Shuttleworth je siguran da će njihov OS i Unity interfejs biti spreman za isporuku u korisničke uređaje već sa verzijom 14.04 (April 2014).

Od skora sam aktivni korisnik Ubuntu distribucije, a Goldie je već duže na istoj i primećujem da se sve više i više ljudi odlučuje za isti. Iskreno nisam siguran da li Ubuntu može biti ozbiljan konkurent Androidu. Šta vi mislite?

[via Engadget]

Tags: Androidkonkurencijaoperativni sistemOSUbuntu

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Њима ни десктоп варијанта није како треба а хоће на мобилно тржиште, далеко је Убунту од тога. Мораће много да промене да би успели на том тржишту а главна ствар су апликације које су за Линукс очајне, поготово за мутимедију.

  • Ubuntu ima potencijal i neophodno je da napravi ekosistem, slican onom koji ima Apple, kako bi zagrizao na trziste na kom vladaju Apple i Google. Sto vise konkurencije to bolje. Samo je pitanje finansija i dal ce neko da uleti kes za to. Vec sad imamo preveliku fragmentaciju Androida, ubuntu moze da ima tu prednost, ako unificira desktop, tablet i mobilni pod jedan isti operativni sistem, kao sto Microsoft pokusava sa Windows 8

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *