Pokrenite Windows 95/98/XP na vašem EVO 3D telefonu

Objavio u 30/01/2012 u 12:26

Bosanski XP

Ako ste pratili XDA forum, sigurno već znate da na Android telefonu/tabletu možete uz malo muke podići Ubuntu distribuciju Linux-a. Ali Windows, to je već bio puki mit 🙂 HTC EVO 3D od sad i to može.

Član XDA mnomaanw je prezentovao metod kako podići Windows 95, Windows 98, Windows XP i Linux na HTC EVO 3D telefonu relativno lako i brzo. Sve što korisnik treba da uradi je da skine odgovarajući softver, modifikuje par fajlova i pokrene apk. Sačeka da se sistem butuje i voila.

Kontrole su veoma jednostavne za naučiti, instrukcije su ispod:

  1. Ekran se ponaša kao TouchPad a levi i desni klik su dugmići za pojačavanje i stišavanje
  2. Klikom na ekran se emulira levi klik miša (iako ne radi uvek)
  3. Back (nazad) dugme je backspace, Menu – Enter, levi gornji ugao je TAB
  4. Levi donji ugao pokreće tastaturu

Ako imate EVO 3D i želite da pokrenete Windows ili Linux na njemu, možete naći sve što je potrebno i instrukcije u tredu na XDA ovde, ali budite pažljivi i u najmanju ruku bekapujte sve na telefonu pre nego počnete.

[via XDA]

Tags: AndroidEvo 3dhtcLinuxOSWin95Win98XP

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *