OpenGL ES1.1 za HTC Hero ubrzava igre

Objavio u 17/01/2011 u 15:13

HTC Hero kao da je zaboravljen u poslednje vreme. Skoro da nema nikakvih novosti u vezi njega, a HTC se toliko hvalio telefonom kada je izašao jer je ovo prvi telefon sa Sense interfejsom. Na svu sreću još dosta developera ima ovaj telefon, pa tako postoje inovacije i hakovi. Pa je tako član XDA foruma dearmasfamily prezentovao OpenGL ES1.1 koji radi na HTC Hero telefonu. Ovaj driver je uspeo da portuje sa desktop verzije OpenGL-a 1.5, a daće korisnicima ubrzanje u performansama aplikacija i igara koje su dizajnirane za ovaj OpenGL. Takođe je kompatibilan u potpunosti sa starijom verzijom OpenGL ES 1.0, tako da će i aplikacije i igre koje su pisane za tu verziju raditi. Unapređenja postoje i u kvalitetu rendera slike, kao i smanjenom iskorišćenju radne memorije, što se manifestuje manjom potrošnjom baterije.

Ljudi koji su testirali kažu da igre poput Angry Birds, koje su dosada bile dosta spore na ovom telefonu, sada rade mnogo bolje.

Doduše ovo je još uvek u test fazi, ali siguran sam da će se vrlo brzo naći na Custom ROMovima za Heroja. CyanogenMod developeri su rekli da čekaju da se ova implementacija pokaže kao stabilna pre integracije u njihov ROM.

Ukoliko neko od vas želi da se uključi u testiranje može da skine ovaj driver i da nađe uputstvo za njegovo “instaliranje” na ovom thread-u na XDA.

Tags: Angry BirdsdriverHerohtcOpenGL ES1.1performanse

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *