Intel: Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se :)

Objavila u 23/04/2011 u 20:02

Android i IntelNakon sto je Intel u prvom kvartalu ove godine najavio portovanje Honeycomb koda na njihovu arhitekturu procesora (x86), to je Wall Street berza odmah pozdravila. Intel planira da ponudi čipove za tablete sa Androidom i to vrlo uskoro u narednim mesecima. Takođe je u planu da se pojave i pametni telefoni sa Intelovim čipovima.

“We’ve received the Android code – the Honeycomb version of Android source code – from Google, and we’re actively doing the port on that,” Intel’s chief executive Paul Otellini said.

Uvidevši potencijal tržišta mobilnih telefona i tableta i novog trenda među korisnicima koji sve manje pričaju o PC-u, Intel se postavio u ovom slučaju baš tako kako sam u naslovu napisala – ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se. Na ovaj način će proizvođači imati veći izbor hardvera, pa će se konkurentno povećavati brzine čipova i brže će se smenjivati, što opet rezultuje i padom cena.

Tags: berzačipoviIntelkonkurencijaPortovanjeubrzanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *