Gesture Controls omogućuje kontrolu tableta Multi-Touch potezima

Objavio u 12/03/2012 u 12:20

Multitouch

Multi-touch je postao veoma popularan nakon pinch-to-zoom opcije u Android browser-u i foto galeriji. Od tada je ugrađen u nekoliko lančera, počevši od HTC Sense-ovog Rosie lančera. Sada je moguće dodati još multi-touch poteza na Honeycomb platformi sa Gesture Control. Developer sa XDA foruma StupidIdea je napravio aplikaciju koja je još uvek u beta fazi, ali ima nekoliko novih funkcija.

Aplikacija zahteva root, a instalira se kao jednostavan apk fajl. Daje Honeycomb tabletu mogućnost korišćenja multi-touch komandi za bazične operacije. Podržani potezi su:

Nazad:
Svajp sa dva prsta od gore na dole

Početni ekran:
Pinč sa 3-4 prsta

Prikaži/Sakrij status bar:
Svajp sa dva prsta od dole ka gore

Kao što sam rekao, još je u beta fazi, tako da očekujemo još funkcionalnosti, a developer poziva na predloge za multi-touch komande za finalnu verziju. Na žalost, aplikacija izgleda nije baš funkcionalna na mnogim Ice Cream Sandwich uređajima, ali developer kaže da planira to da popravi u skorijim verzijama.

Ako vam se sviđa ideja, pogledajte ovaj tred za više detalja.

[via XDA]

Tags: controlsgesturesHoneycombkontrolamultitouchpoteyi

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *