Rutovanje, instalacija recovery-ja i custom roma na Samsung Galaxy S2

Galaxy S2

Samsung Galaxy S2 jeste dobar telefon, ali njegova puna funkcionalnost se dobija nakon rutovanja. Pošto ovaj telefon ima otključan bootloader, vrlo je lako rutovati ga bez ikakvog preznojavanja i straha. Ceo proces je toliko lak da nemate potrebe da se plašite bilo čega. Za one koji ne znaju srpski, video imate ovde.

SGS2Root

Rutovanje

Potrebno:
Samsung Kies (za drajvere)

Odin 3

Insecure Kernel (sa sigurnim kernelom ceo ovaj proces nije moguć). Proverite oznaku svog kernela Settings > Applications > About Phone (primer XWKL1) i skinite nesigurni kernel sa što bližom oznakom vašoj.

S2 Root

Postupak:

1. Uključite USB Debugging ( Settings > Applications > Development ).

2. Stavite telefon u Download mode (Dok je telefon ugašen, prtisnite i držite Home + Volume Down + Power)  i pritsnite Volume Up.

3.  Povežite fon sa kompom, uključite Odin3 (gornji levi žuti pravougaonik označava da je fon povezan).

4. Uključute Auto Reboot i F.Reset Time i klikom na PDA odaberite lokaciju kernela iz odzipovanog fajla. Extenzija mora biti .tar.

5. Pritisnite Start, sačekajte da se flešuje kernel, PASS u žutom pravougaoniku znači da je uspešno flešovan. Nakon restarta pojavljuje se žuti pravougaonik. To je znak da je u telefonu nesigurni kernel, na isti način posle možete vratiti sigurni kernel.
6. Sačekajte da se telefon upali, pokrenite S2 Root, kliknite Root i sačekajte koji sekund da se rutuje. Ako hoćete unroot kliknite na Unroot dugme. (Ko ima XP neka skine ovo da bi mu S2 Root radio.)

Instalacija recovery-ja

Skinite sa Marketa ROM Manager, preko njega instalirajte ClockworkMod Recovery.

Instalacija custom roma

1. Restartujte telefon u recovery (Dok je ugašen stisnite i držite Volume Up + Home + Power)

2. Wipe Data, Wipe Cache, Wipe Dalvik Cache

3. Install from zip i nađite rom koji ste prethodno skinuli. Instalacija treba da potraje više od 10 sekundi, ako traje manje, ponovite je.

Preporučujem instalaciju CyanogenMod 7.1 roma jer je stabilan i radi kako treba, Ice Cream Sandwich romove još uvek ne preporučujem jer su bagoviti.

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

Objavljeno u Rutovanje, Uputstva

Coby

Goran
Svoboda
Objavio tekstova:
Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *