Motorolini uređaji dobili univerzalni alat za rutovanje

Objavio u 21/04/2012 u 11:44

motorola-droid-bionicČlan XDA foruma sa nadimkom rodrigojfuentes je razvio univerzalni metod rutovanja Motorolinih uređaja koje pokreće Android 2.3. Iako novi metod ne mora da znači da je naj jednostavniji način dobijanja root pristupa (daleko je od root-a na jedan klik), omogućava zajedničku osnovu odakle developeri i entuzijasti mogu da rade dalje sa Motorolinim hardverom.

Da bi dobili root pristup, korisnici moraju imati Linux (ili Linux virtualnu mašinu na Windows-u ili Mac-u). Proces zahteva skidanje i menjanje nekoliko fajlova koji se nakon toga flešuju na Android uređaj. Kao što rekoh, nije baš “prosto ko pasulj”, ali daje određenom spektru telefona, koje pokriva, mogućnost relativno lakog rutovanja. Sreća u nesreći je da Motorola još nije pustila Ice Cream Sandwich apdejt, jer bi on vrlo verovatno mogao da onemogući ovaj metod za rutovanje.

Sada je mnogo lakše rutovati Motoroline uređaje i staviti na njih Android 4.0 Ice Cream Sandwich ROM.

[via XDA]

Tags: custom romGingerbreadICSmotorolarootuniversal

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *