Sada normalni dugmići na HTC One sa Custom Kernel-om

Objavio u 05/05/2013 u 16:45

Trenutno jedan od najpoželjnijih telefona sa odličnim specifikacijama i opcijama, HTC One, telefon zbog kojeg mnogi Samsung fanbojevi prelaze kod HTC-a, ipak ima nekoliko mana.

Ove male mane su dovoljne da se neko ipak odluči za drugog proizvođača. Jedna je odluka HTC-a da ne stavi tri, već dva kapacitivna dugmeta i da menu dugme bude softversko, što dovodi do odvratnog crnog bara na dnu ekrana, koji samo zauzima dragoceno mesto na ekranu, kod aplikacija koje nisu prilagođene za softversko menu dugme.

HTC One Srbija

HTCLogoMenu modifikacija je omogućila da se, možete iz naziva zaključiti, pritiskom na logo pokreće menu. Sada je ova modifikacija ugrađena u kernel, a zasluge idu XDA članu tbalden. Logo pored toga što može da služi kao menu dugme, može da služi i za druge akcije, poput paljenja telefona itd.

Ako vas nervira nedostatak menu dugmeta, pogledajte ovaj tred na XDA.

Tags: Custom kernelhtcHTC OneLogo MenuMenu dugmemodifikacija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Sjajna informacija!
  S obzirom da je ovo moj budući telefon, ovo je bio osnovni nedostatak koji mi zbilja smeta.
  Tipičan primjer gdje ovaj “odvratni crni bar na dnu ekrana” pravi problem je aplikacija za navigaciju iGO, u kojoj čak zaklanja određene komande i gotovo onemogućava njihovo korišćenje.

  A sad amatersko pitanje:
  Da li se kernel može instalirati na telefon bez obzira da li je na njemu fabrički software ili bilo koji custom ROM?

  p.s. Prije postavljanja pitanja sam pogledao ovaj odličan tekst https://srbodroid.com/development/android-recnik/sta-je-to-kernel/, ali i dalje imam nedoumicu.

  • Nisam siguran da li je moguce na stock ROM, mada verujem da ce izacu vec neki patch. U sustini je funkcionalnost u kernelu, ali verujem da za aktiviranje treba app ili modifikacija ROMa.

   Kernel moze da se stavi i na stock ROM, samo mora biti prilagodjen Sense ROM-ovima, ne sme biti za AOSP, AOKP …

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *