ICS custom rom na Google G1 telefonu

Objavila u 24/11/2011 u 14:17

Google g1

Danas se na xda forumu pojavila tema sa custom romom zasnovanim na Ice Cream Sandwichu za Google-ov prvi telefon – HTC G1. Ovim se dokazuje da i jedan starac kao što je G1 može da potera ICS, uglavnom sve zavisi od toga koliko developeri ulože energije u to. Iz ovog razloga je bitno da kupite telefon koji developeri vole da budže, ukoliko ne želite da menjate telefon svakih godinu dana. HTC G1 koji se naziva i HTC Dream, T-Mobile G1 i Era G1 je najavljen u oktobru 2008. godine i dolazio je sa Android verzijom 1.6. Pokreće ga Qualcomm-ov MSM7201A ARM11 procesor na 528 MHz, ima 256 MB ROM-a i 192 MB RAM-a. Ekran osetljiv na dodir veličine 3.2 inča sa rezolucijom 320 x 480 piksela.

U pitanju je rana faza razvoja ovog custom roma i zato je nazvana Alpha 1. Tako da još uvek neke stvari ne rade, kao što je WiFi, Bluetooth i rotacija. Verujem da je developerskom timu bio veliki izazov da poteraju sladoled na ovom telefonu, samo da bi dokazali da to može. Naravno ceo sistem laguje još uvek, a ko je zainteresovan može da prati dalji razvoj događaja na temi. Evo ga i klip:

Tags: G1Google phoneHTC DreamHTC G1Ice Cream SandwichICS

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

10 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *