HTC Hero dobio Sense 3.5 ljubavi preko XDA

Objavio u 03/10/2011 u 17:16

HTC Hero Port2 240x360Negde sam pročitao da je neko komentarisao da je Sense 3.5 samo za dual-core uređaje … lol … a ovo upravo potvrđuje suprotno. HTC Hero je moj prvi Android mezimac i još uvek je u porodici 😉 tačnije kod moje sestre i još uvek sam nekako emotivno vezan za njega jer sam preko njega naučio gotovo sve što znam o Androidu.

Developeri sa XDA, a ko bi drugi?, su na ovaj uređaj koji je stariji od dve godine, sa samo 600MHz ARMv6 procesorom uspeli da portuju Sense verziju 3.5 koji inače tek treba da stigne na HTC Pico telefon koji će biti niskobudžetni HTC-ov telefon. Inače 3.5 Sense se očekuje na svim novim HTC-ovim telefonima. Developer Flashinglights je uspeo da portuje Sense 3.5, pošto ova dva telefona imaju sličnu specifikaciju. Uz pomoć ostalih developera iz zajednice on je uspeo da portuje ovaj ROM od nule i sada milioni Hero korisnika u svetu (nekada jedan od najprodavanijih HTC telefona) mogu da uživaju u najnovijoj verziji Sense-a.

Ne zaboravite da je ovaj ROM još uvek u inicijalnoj fazi, tako da su očekivani bagovi i verovatno još uvek nije spreman za dnevnu upotrebu. Ali ovo je definitivno svetlo na kraju tunela za starije uređaje.

ROM je trenutno samo za CDMA Hero, što znači da nije kompatibilan sa GSM verzijama, ali nadam se da će port uskoro stići i na GSM verzije.

[via XDA]

Tags: CDMAhtcHTC HeroPortROMSense 3.5

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *