Novo ažuriranje za Google Photos vam dozvoljava da delite video snimke brže

Objavio u 03/10/2017 u 22:03

Google Photos je upravo primio novu lepu funkcionalnost. Verzija 3.6 ove aplikacije od sada omogućava brže deljenje video snimaka za korisnike koji žive u područijima sa lošijom pokrivenošću mreže.

Evo kako to radi. Photos će prvo sačuvati video u nižoj rezoluciji. Naravno, manja veličina fajlova će omogućiti brže slanje. Čim ste u područiju sa dobrom pokrivenošću ili jakom Wi-Fi konekcijom, sve kopije male rezolucije će biti zamenjene sa prvobitnom verzijom visoke rezolucije.

Naravno, ova funkcionalnost će takođe biti korisna čak i ako ste na brzoj mreži. Lako možemo videti da će ovo biti veoma korisno za čuvanje 4K video klipova koji su poprilično veći od FullHD snimaka.

Ovaj pristup kompresovanja fajlova i nije neka novost za Google Photos. Ova funkcionalnost je u stvari prvi put uvedena jos u martu sa verzijom 2.11, ali je tada, samo radila sa slikama.

Ako želite da iskoristite prednost ove nove karakteristike, posetite Google Play i ažurirjate aplikaciju na verziju 3.6.

Izvor: 9to5google

Google Photos
Google Photos
Developer: Google LLC
Price: Free
Tags: Google PhotosGoogle PlayVideos

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *