Asus predstavio ZenFone 2 i ZenoFone Zoom

Objavila u 05/01/2015 u 21:06

Na Asusovoj press konferenciji Jonney Shih, jedan od glavnih likova u Asusu je prvo predstavio 3 nova transformer tableta sa Windows operativnim sistemom. Nazvali su ih Asus Transformer Chi i biće dostupni u tri veličine. Nakon toga su rekli kako su napravili super saradnju sa Intelom i da će sarađivati cele godine. I onda su predstavili nove Asus Zen telefone.

Kako kažu Asus Zen serija je napravila veliki korak za Asusov razvoj na tržištu. Kažu da su prošle godine u četvrtom kvartalu na mesečnom nivou isporučivali po 1,5 miliona Zenfone-ova. Vrlo impresivan podatak, pogotov što su tako nešto postogli na kraju godine i sada su predstavili novi ZenFone 2.

Evo ovako izgleda i biće dostupan u 5 boja:

zenphone 2

ASUS-ZenFone-2-color-line-up-792x446

Na uređajima se vidi Intelov logo što znači da svi imaju Intelove procesore. Što se specifikacije tiče, telefon ima IPS ekran od 5.5 inča, 1080p rezoluciju, 64-bitni Super Quad Core Intel Atom procesor Z3580 od 2,3 GHz sa 2 ili 4GB RAM-a. To bi onda bio prvi pametni telefon sa 4GB RAM-a.

Ima 13 MP zadnju kameru sa f/2.0 i prednju od 5 MP.  Telefon dolazi sa Android Lolipopom i Zen UI interfejsom. Zen UI je u odnosu na prošlogodišnju verziju definitivno pod uticajem Lolipopa po dizajnu. Kažu iz Asusa da se Zen UI nalazi na 16 miliona uređaja koje su prodali prošle godine.

Na konferenciji su pokazali kako radi OpenGL 3.0 na novom Zen telefonu. Što se baterije tiče, ona je od 3000 mAh i ima fast-charging mogućnost (brzo punjenje). Telefon je Dual SIM.

Asus je predstavio i Asus Zenfone Zoom telefon koji sa zadnje strane ima ogromnu kameru. Ima 3x optički zum i koristi laserski autofokus. Telefon ima i manuelni mod koji omogućava potpuno prilagođavanje pri fotografisanju. Zenfone Zoom ima ekran od 5 inča sa 1080p rezolucijom.

zenfone zoom

Što se cena tiče, Zenfone 2 će koštati 199 dolara i biće dostupan u martu. Dok će Zenfone Zoom koštati 399 dolara i biće dostupan u drugom kvartalu ove godine.

Asus Zenfone 2 i Zenfone Zoom

 

Tags: AsusAsus Zenfone 2Asus Zenfone ZoomCES2015kameraLolipoptelefonZenUI

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Trebalo bi da mi stigne model sa 2gb rama sledece nedelje,pa ce biti dosta klipova o njemu.
    Mozete ih pogledati na mom yt kanalu kada stigne telefon.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *