Druga Agile Serbia Konferencija – „Agilnost i programeri“

Objavila u , 18/04/2017 u 13:00

Evo još jedne konferencije za developere sa akcentom na agilni razvoj softvera. Zaista je zadovoljstvo što imamo toliko događaja na kojima možemo saznati nešto novo, upoznati ljude i utvrditi ono što već pretpostavljamo. 🙂 Ova konferencija će ugostiti domaće i strane predavače koji deluju u različitim oblastima IT industrije. Ja ću verovatno posetiti ovu konferenciju, pa ukoliko vas ova tematika zanima u nastavku pročitajte i zvanično saopštenje.

Jedna od najvećih IT konferencija u regionu, Agile Serbia Conference, održaće se 26. maja u Madlenianumu, u Beogradu. Ove godine, naziv „Agile & Developers“ upućuje na teme iz oblasti primene agilnih metodologija za uspešno vođenje projekata i tehničke trendove u svetu razvoja softvera.

Zvezda među govornicima konferencije biće Dr Alistair Cockburn, jedan od kreatora agilnog pristupa i među najpoznatijim IT naučnicima današnjice. Pored njega, na glavnoj (EPIC) sceni Madlenianuma nastupiće svetski eksperti koji dolaze iz različitih sfera IT industrije: Jurgen Appelo, Adam Tornhill, Angel Medinilla, Petri Heiramo, Moritz Heiberg, Edward Thomson.
Očekuje se preko 500 posetilaca koji će biti u prilici da biraju program na tri scene – EPIC scena je predviđena za predavanja; na DEV sceni će se voditi interaktivne diskusije; praktične vežbe i radionice će biti realizovane na EXE sceni. Ove godine novitet je Coaching Corner – prostor predviđen za neformalne razgovore sa trenerima i edukatorima iz oblasi Agile-a. Među njima, biće i stručnjaka sa domaće scene: Zoran Vujkov, Dejan Dimić, Bojan Spasić, Zoran Horvat.
Ovogodišnju Agile Serbia Konferenciju podržao je veliki broj kompanija, medija i IT organizacija, prepoznajući njen značaj kada je u pitanju biznis i IT scena regiona. Među njima ističu se kompanija Novomatic Lottery Solution i globalna organizacija Scrum Alliance.
Period ranih prijava je u toku. Sve informacije su dostupne na sajtu www.agile-serbia.rs. Budite agilni – prijavite se na vreme!

Tags: Adam TornhillAgile Serbia ConferenceAngel MedinillaDr Alistair CockburnEdward ThomsonJurgen AppeloMoritz HeibergPetri Heiramo

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *