Sony Ericsson Xperia Studio za kreativce

Objavio u 04/11/2011 u 17:13

Xperia Studio

Sony Ericsson je pokrenuo još jedan vrlo kreativan projekat/onlajn platformu, Xperia Studio koji je namenjen umetnicima i kreativcima. Platforma treba da posluži ljudima da kreiraju i dele svoje kreacije. Nekoliko projekata se već nalazi na ovoj platformi, a kreirali su ih profesionalci u svom polju, poput:

  • Illutron, studio za interaktivnu umetnost iz Kopenhagena
  • dr Džošua Pik, stpendista programa vezanog za teleskop Habl i astrofizičar sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku
  • Ed Slun – surfer i fotograf iz Viktorije u Australiji
  • Anabel Linkvist – umetnica i muzičarka iz Njujorka
  • Tori Kiš – ljubitelj ekstremnih sportova iz Bruklina

Sony Ericsson je uvek imao kreitvne ideje, kako po pitanju reklama za njihove proizvode, tako i projekte koje su pokretali. A evo i zvaničnog saopštenja:

Sony Ericsson lansira Xperia™ Studio za umetnike i kreativne saradnike

3. novembar 2011, London, Velika Britanija – Sony Ericsson je lansirao Xperia™ Studio, onlajn platformu za zabavu namenjenu umetnicima i kreativnim saradnicima koji sada mogu da stvaraju i dele najinovativnije sadržaje. Ova inicijativa odražava konstantnu težnju kompanije Sony Ericsson da se poveže da korisnicima kroz zabavni sadržaj visokog kvaliteta koji će ih inspirisati da koriste svoje Xperia™ telefone na nove načine.
Preoblikovanje stvarnosti:

Tori Kiš – ljubitelj ekstremnih sportova iz Bruklina sa svojim Xperia™ arc telefonom

Sony Ericsson’s Xperia™ Studio poziva kreativce, umetnike i intelektualce – od kreativnih saradnika u Danskoj do astrofizičara u Njujorku – da korišćenjem celog asortimana Xperia™ mobilnih telefona pomeraju granice i tako ,preoblikuju stvarnost’. Sadržaj platforme će biti redovno ažuriran zahvaljujući sve većem broju saradnika.

Postavljanje novih granica zabave, tehnologije i komunikacija:

U prvoj fazi projekta saradnici iz celog sveta su koristili Xperia™ mobilne telefone za kreiranje sadržaja na nekonvencionalan i zanimljiv način – od blica foto-aparata koji baca plamen, pogleda na univerzum golim okom, slikanja savršenog talasa, pravljenja pesme od ambijentalnih zvukova Pariza do najnovijih trikova koje izvodi BMX ekipa za ekstremne sportove iz Bruklina. Svaki projekat je snimljen i može se pogledati na Xperia™ Studio platformi.

Saradnici iz celog sveta:

Ovaj projekat ističe nasleđe kompanije Sony Ericsson kao inovatora koji neprestano teži pomeranju granica između zabave, tehnologije i komunikacija. Prvi krug saradnika koji su učestvovali u projektu Xperia™ Studio čine:

  • Illutron, studio za interaktivnu umetnost iz Kopenhagena
  • dr Džošua Pik, stpendista programa vezanog za teleskop Habl i astrofizičar sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku
  • Ed Slun – surfer i fotograf iz Viktorije u Australiji
  • Anabel Linkvist – umetnica i muzičarka iz Njujorka
  • Tori Kiš – ljubitelj ekstremnih sportova iz Bruklina
Tags: KreativciseSonySony EricssonUmetniciXperia Studio

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *