Predlažemo: praznični pokloni za svačiji džep

Objavio u 31/12/2012 u 20:14

droid_santa

Sezona praznika je stigla. Kraj godine je prilika da dovršite započete poslove, da napravite planove za sledeću i naravno, da spremite poklone za vaše najbliže i najdraže. Pokloni ne moraju biti previše skupi, a često su najbolji pokloni oni koji se ne mogu kupiti. Ja sam vam ovom prilikom spremio predloge za svačiji džep i ukus, poklone koje možete pokloniti svakom gedžet friku. 🙂

Nadam se da će vam ovi predlozi barem malo pomoći pri kupovini prazničnih poklona i da ćete pronaći nešto zanimljivo.

Futrole i zaštita za vaše gedžete

trust_futrolaOva kategorija će verovatno mnogima biti zanimljiva jer na tržištu postoji gomila različitih proizvoda koji se mogu naći u različitim oblicima, bojama ali i cenama. Ono što svakome možete pokloniti jeste neki interesantan case za mobilni ili tablet. Ponuda je zaista šarena i lako možete naći nešto po ukusu osobe kojoj poklanjate. Tu su još i veoma interesantne futrole ili možda čak i neka olovka za tablet. Podjednako je važna i cena tako da će vas ovi pokloni koštati od par stotina dinara pa do nekoliko hiljada, ukoliko se odlučite za neke skuplje varijante.

Ako se odlučite za ovaj poklon, možete izabrati neku od kožnih Trust futrola, koje se mogu naći već od 899 dinara.

Memorijske kartice i USB flash memorije

transcend_flash_usbOno što svi volimo jeste muzika, filmovi, igrice, fotografije, a za sve to nam je potrebno dosta prostora na memorijskim karticama. Bilo da koristite smartfon, tablet ili možda digitalni foto-aparat, siguran sam da delite mišljenje sa mnom da nijedna kartica nije dovoljno velika. U ovoj kategoriji poklona takođe imate određenu fleksibilnost kada su u pitanju cene, tako da ćete naći neko rešenje koje će zadovoljiti vaš novčanik. Tu su još i nezaobilazne USB flash memorije koje možete naći u raznim cenama.

Zbog ličnog iskustva, mogu preporučiti Transcend memorijske kartice, sa čim će se složiti i ostali autori na Srbodroidu. Transcend će vas u potpunosti zadovoljiti odnosom cene i kvaliteta.

Cene USB flash memorija se kreću od 749 dinara za varijante od 8GB, dok ćete za memorijske kartice morati da izdvojite 989 dinara za varijatnu od 8GB klase 4.

Eksterni hard diskovi

transcend_usb_hddUkoliko ste možda više orijentisani ka desktop i notebook računarima, preporučujem da razmislite o kupovini eksternog usb hard diska. Ova kategorija je definitivno najskuplja ali će vam vaši bližnji biti veoma zahvalni ako ih obradujete ovakvim poklonom. Kada su u pitanju usb hard diskovi, potrebno je odabrati kapacitet, brzinu, vrstu konekcije i napajanja, ali i dizajn i zaštitu.

Proizvođač koji je meni privukao pažnju jeste Transcend, pre svega zbog velikog nivoa fizičke zaštite eksternih hard diskova. Pored kvalitetne plastike, tu je još i sloj gumene obloge koja će vam pružiti sigurnost čak i ako ispustite vaš disk. Transcend eksterne USB hard diskove možete naći od 7.799 dinara za model od 500GB.

Ukoliko niste još odlučili, nadam se će vam neki od ovih predloga pomoći. Ukoliko imate prostora (čitaj: novca) da manervišete, možete se odlučiti i za neki tablet kao što je Nexus 7 ili Kindle.

Ako planirate kupovinu novog smarfona ili tableta, obavezno pogledajte naše recenzije i iskustva čitalaca.

U našem nagradnom kvizu, možete osvojiti Transcend microSD karticu svake nedelje i to 16GB klase 10. U četvrtoj nedelji kviza možete osvojiti Trust futrolu za tablet. Pa ako niste igrali kviz, link je ovde.

Da li ste i vi planirali da poklonite nešto od gedžeta ili ste možda dobili nešto interesantno na poklon?

*sponzorisan tekst

Tags: gedzetihard diskpoklonprazniciTranscendTrustusb

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *