Kolega eboye zamenio HTC Hero sa HTC Desire HD

Objavila u 23/12/2010 u 16:42

Prošlo već dva dana a kolega i autor na ovom sajtu eboye, nikako da napiše svoje prve utiske o novom telefonu koji sada poseduje, HTC Desire HD. Pa ga stoga ovim putem pozivam da nam kaže kako je to posedoviti takav ogroman telefon?

Da li mu smeta što telefon nema fizičke dugmiće? Šta je to što mu nedostaje sa prethodnog telefona HTC Hero na ovom telefonu? Šta mu se najviše dopada kod ovog telefona u poređenju sa prethodnim?

Kome bi preporučio HTC Desire HD? Da li si ti fan HTC brenda ili si kupio ponovo HTC jer nisi imao drugog izbora?

Da si mogao da kupiš bilo koji telefon koji je prisutan na svetskom tržištu, koji bi telefon to bio?

S obzirom da je prethodni telefon bio njegov prvi Android telefon pretpostavljam da ovim drugim Android telefonom nije toliko oduševljen kao kada je kupio prethodni. Pa možda otud ovo kašnjenje sa recenzijom telefona.

Očekujem odgovore u komentarima, i naravno recenziju telefona kao poseban tekst. 🙂

A moj zadatak je da ti napišem novi opis autora 🙂 pošto ovaj stari više nije validan.

Tags: autoreboyehtcHTC desire HDpitanjarecenzijatelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Polako polako 🙂
  Još uvek sam obuzet novim iskustvom.

  A evo da odgovorim na pitanja:

  Kako je to posedoviti takav ogroman telefon?
  – U prvi mah mi se činio prevelik i ogroman, ali vremenom mi se ruka navikla, mada još uvek ne u potpunosti na veličinu ekrana. Ali sa strane preglednosti … fenomenalno. Jedina zamerka je što su u Sense-u ostavili i dalje 4 kolone za ikone, iako ima dovoljno prostora za više.

  Da li mu smeta što telefon nema fizičke dugmiće?
  – Ne, u potpunosti! Mnogo je bolji osećaj “pipati” dugmiće umesto stiskanja fizičkih. Tako da nekako imam osećaj kao da je i to deo ekrana.

  Šta je to što mu nedostaje sa prethodnog telefona HTC Hero na ovom telefonu?
  – Nedostaje mi lako otključavanje telefona. Gornje dugme je nekako ulegnuto u samu “karoseriju”, tako da je potrebno naviknuti se na stil otključavanja.

  Šta mu se najviše dopada kod ovog telefona u poređenju sa prethodnim?
  – Za sada sam oduševljen prostorom koji poseduje ovaj telefon. 1.5GB prostora za aplikacije … što je u ovom momentu i više nego dovoljno, pogotovo kad se uzme u obzir da redovno testiram aplikacije koje možda imaju istu svrhu, ne bih li napisao neku recenziju 🙂 Sa druge strane, brzina telefona je neverovatna … posle Hero telefona, sve se čini mnogo bržim i tečnijim. Kod Heroja sam npr. često imao situaciju da dok se aplikacija ili više njih u isto vreme instalira, da apsolutno nemam kontrolu nad telefonom. DHD to radi bez problema.

  Kome bi preporučio HTC Desire HD?
  – Svima onima koji imaju velike ruke :D. Šalu na stranu, telefon je odličan za sve naprednije korisnike koji žele više. Ljudima koji koriste telefon u profesionalne svrhe, koji ne žele tablet nego veći telefon. I onima koji su kao ja zaljubljenici u tehniku. Ali definitvno ne i onima koji žele “normalan” telefon sa pristojnim performansama i kapacitetom. Ipak je ovo čudo jako veliko za nekog ko se nije navukao na Android platformu 😛 E, da, i da napomenem da je telefon i odlična game platforma, tako da oni koji vole da igraju igre u pokretu, ovo je sjajna naprava, kao i GPS navigacija u automobilu.

  Da li si ti fan HTC brenda ili si kupio ponovo HTC jer nisi imao drugog izbora?
  – HTC je jedan od najkvalitetnijih brendova koji su trenutno prisutni na svetskoj mobilnoj sceni. Ali da sam fan … to nikako, jednostavno nisam imao izbora.

  Da si mogao da kupiš bilo koji telefon koji je prisutan na svetskom tržištu, koji bi telefon to bio?
  – Motorola Droid X mi je trenutno telefon koji bih najpre uzeo, ali na žalost ovaj telefon možda nikad neće ni stići kod nas. Neko bi rekao da je HTC Sense odličan … i mogu da se složim sa tim, ali poučen iskustvom sa Heroja, ovaj Sense sem što zauzima puno memorije još i dosta usporava sam telefon. Mislim da ću vrlo brzo instalirati Stock ROM kad se zasitim novim Sense-om.

  S obzirom da je prethodni telefon bio njegov prvi Android telefon pretpostavljam da ovim drugim Android telefonom nije toliko oduševljen kao kada je kupio prethodni.
  – Pa mogu reći da je ovo dobrim delom i istina. Android mi više nije novina, ali svakako da ima gomila aplikacija koje nisam mogao da pokrenem na Heroju zbog njegove rezolucije i “sporog” procesora.

  Očekujem recenziju telefona kao poseban tekst.
  – Biće biće, nisam još sve stigao da istestiram što sam planirao da opišem u recenziji 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *