Google neće razvijati aplikacije za Windows 8 i Windows Phone 8

Objavio u 14/12/2012 u 10:12

Google Windows 8

Verovatno se pitate sad šta će ova vest na Android portalu? 😀 Paaa, što se ne bi sladili “tuđom nesrećom” malo 😉

Dakle, iako je Google ipak izbacio Google Maps aplikaciju za svog najvećeg protivnika: iOS, ipak to ne znači da će svi moći da uživaju u besplatnim blagodetima Google-ovih veoma kvalitetnih servisa.

Skoro je Google Apps proizvodni menadžer, Clay Bavor, najavio da Google tim nema planove za razvoj aplikacija za Microsoft Windows 8 platformu. Prema rečima Bavora, Google veoma obazrivo raspoređuje resurse i vreme, i trenutno “korisnici nisu preterano zainteresovani za Windows 8”. Ovo je popriličan šamar platformi koja se bori za mesto pod suncem. Ako se Windows 8 i Windows Phone 8 pokažu kao popularne, što po mom skromnom mišljenju je veoma teško, možda će Google i da napravi po koju aplikaciju. Ne zaboravite da je Google kompanija koja zarađuje od reklama, pa tako platforma koja nema puno korisnika njima nije interesantna …

Mada mislim da će korisnici Windows-a pre koristiti Bing, Bing mape, Outlook, Skype i ostale “blagodeti” Microsoft rešenja :sarcasm:

Tags: googleServicesServisiWindows 8Windows Phone 8

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *