Buduća Android verzija će se zvati Ice Cream Sandwich

Objavila u 13/01/2011 u 15:39

ice cream sandwich

Google ima interesantne i slatke nazive za njihove verzije Androida. Dodatno su smislili da naziv svake verzije Androida počinje narednim slovom abecede o čemu smo već pisali.

Tako redom imamo:

Inicijalna verzija se zvala Android

Cupcake 1.5 (kolačić u papirnim čašama)

Donuts (krofne) 1.6

Eclair 2.1 (francuski dezert sa kremom)

Froyo (Frozen Yogurth – Smrznuti jogurt) 2.2

Gingerbread (Medenjak)2.3

Honeycomb (Saće)

Kompanija Google postavlja ogromne skulpture svakog dezerta koji predstavlja njihove verzije Androida ispred zgrade Android HQ. E sad, naredna verzija Androida bi trebala da se zove Ice Cream (sladoled) ali ako pogledamo na slici ispod, možemo primetiti da bi sladoled izgledao slično srmznutom jogurtu. Pa je Andry Rubin Techcrunch ekipi otkrio da će naredna verzija Androida biti Ice Cream ali Sandwich. 😀 Na taj način će se skulptura razlikovati od postojećih ispred zgrade.

Na klipu ispod možete videti kako su postavljali Gingerbread skulpturu 😀

Android HQ skulpture

Tags: cupcakeDonutseclairfroyoGingerbreadHoneycombice cream

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *