Adroid PC handmade

Objavila u 29/08/2010 u 0:38

Android PC DesktopDok se mi zanimamo Android telefonima, Eric Burke je napravio njegov Android desktop računar. Eric sam sebe naziva geekom a Android logo ga je inspirisao da napravi ovu mašinu koju je i prodao preko Ebay-a. Ispod haube ovog Androida se nalazi VIA NanoBGA C7 procesor sa Mini-ITX matičnom pločom. Ovaj ljubimac ima i Western Digital hard disk od  74GB 10,000 RPM sa instaliranim Linux operativnim sistemom.

Ceo proces izrade možete videti na Erikovom blogu. U nastavku teksta sam postavila nekoliko interesantnih fotografija procesa izrade, dok ostatak slika možete pogledati u Picasa web galeriji.

Tags: AndroidLinuxPC

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *