[raspakivanje] Samsung Galaxy Note 2

Objavio u 10/12/2012 u 10:56

Ne tako davno, objavili smo reportažu sa zvaničnog predstavljanja Samsung Galaxy Note 2. Zvanična prodaja je malo kasnila, a telefon se konačno pojavio u ponudi operatera. Ovoga puta, predstavljamo video raspakivanje ovog moćnog telefona (phableta), a uskoro ćemo objaviti i recenziju.

Hvala Goranu Jevtiću, vlasniku telefona, koji je bio i više nego raspoložen da pomogne. 🙂

 

Tags: galaxynote 2raspakivanjeS Pensamsungvideo

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

10 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Upravo tako…ne bi valjalo da nakon pritiskanja powera fon odmah upali displej jer bi to znacilo da nije u dubokom snu te da jede bateriju.
  Anyway….ukoliko se svoice opcija iskljuci tada nema laga.
  Cheers

 • Pa meni HD2 u sleep-u stoji na 96Mhz pa se pali instant.

 • Na motoroli razr nema delay.

 • Bas dobro izgleda u sivoj boji.

 • Sto ima toliki delay od stiskanja Home do paljenja ekrana @0:53? Tako i moj SGS+, ja mislio da je to zato sto je krs… 😀

  • Tako je kod svakog uredjaja. Upadne u tzv. deep sleep posle odredjenog vremena da bi stedeo bateriju. Ukoliko odmah nakon gasenja probas da upalis, sigurno ce biti brze 😉

   • Hmmm , ja sam to pretpostavio, to mi je bilo logicno, padne fon u komu i onda treba vremena, medjutim imao sam HTC WF bilo je ~instant (instant za njegove pojmove) … video sam SGS ~instant, Arc S ~instant, SGSII… Bar nisam primetio toliki delay.

    • Ovaj delay je Touchwizz specijalitet – nije ni jedini, ima još jedan, kad završiš poziv. Poredio sam htc Sensation sa Galaxy S III – jasno je na čijoj je strani sirova snaga, u raznim kombinacijama ROM-ova i kernela (stock/stock, custom/stock, sve mogućnosti) – htc dobija, sve dok ne promenim launcher na SGSIII.
     E sad, htc se ponekad delimično učita, pokaze prvo wallpaper, pa notification bar, pa sat, pa ostatak launchera. Touchwizz jok, kad ga vidiš, sve je tu. Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji.
     Neki se developeri trude da ovaj delay smanje, ali još nisam imao Touchwizz based ROM da je brži od Sense u ovom pogledu. SGSII su gazili zbog ovoga oni koji su prebegli sa htc-a, a ni SGS III nije bolje prošao.
     Drugi delay, posle završenog poziva, je takodje softverski indukovan – nameran. Daje ti telefon vremena da osobu sa kojom si razgovarao pozoveš ponovo, posaljes SMS, i jos nesto, zaboravih šta – imaš neki deo sekunde da doneseš ovu odluku (weird enough, ovaj delay koristim, i to ne retko). Omega ROM ovo gasi, npr, (Call Delay After call End Reduced to 0ms – kopirano sa changelog-a), pa kad završiš poziv – završio si poziv, kao na ostalim telefonima.

     • Problem je sto sam ovaj prob imao i na stock i CM9 i CM10. Mada sam video na XDA neke ljude da kazu da im je delay nestao kad su ubacili CM9… Nisam pametan.

   • Miloš Simić 10/12/2012 u 7:04 PM

    Mislim da je to samo kod Samsunga jer sam i ranije negde citao da oni imaju probleme sa delay-om pri paljenju iz sleep-a. Secam se jos dok sam Tattoo imao da sam sprdao ortaka sa S+ kako mi se brze pali ekran. 😀 p.s Imali smo cm9 obojica.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *