LG G2 na ivici svemira

Objavio u 28/08/2013 u 18:56

LG G2 Stratos

U naporu da dokažu za šta je sve sposobna kamera na G2 telefonu, LG je ponudio svoj flagship telefon za eksperiment gde je balon za vremensku prognozu nosio ovaj telefon u stratosferu. Ivica na kom zemlja gubi svoj uticaj, odakle je Felix skočio.

LG G2 ne samo da je kao i Felix preživeo put do stratosfere i nazad, nego je uhvatio i odlične fotografije i video zapis sa svojom kamerom od 13 megapiskela.

Iako ovo nije baš najbolji način da se pokaže realna svakodnevna upotreba kamere na telefonu, ali ako telefon može da preživi ovakav put i da snimi kvalitetne fotke u ovakvim uslovima, onda definitivno može da zadovolji i sve dnevne potrebe 😀

Tags: 13MPfelixG2LGStratosfera

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ja sam te savrseno razumeo 😀

 • Ivica na kojoj Zemlja gubi svoj uticaj… Nisam neki fizicar bogznakakav, ali nema ivice na kojoj Zemlja gubi svoj uticaj. Verovatno se misli na gravitaciju, ona opada (sa kvadratom rastojanja, ako me secanje sluzi) i tezi nuli sa povecanjem rastojanja, ali ne prestaje, samo se smanjuje – i nema nikakve “ivice”. Zemljinu gravitaciju “oseca” i Sunce, pa iako nije to neki jak uticaj, ne moze se poreci. Gravitacija nema granice, svako telo (i moje) utice gravitacijom na sva ostala tela u svemiru – samo su neki uticaji “ravnopravniji” od drugih, te imaju jaca dejstva i posledice (uticaj Meseca na Zemlju je takav da izaziva plimu, a ja prodjem plazom i nista se vidljivo ne desava, nisam dovoljno masivan da izazovem vidljivu promenu).
  Gore visoko prestaje atmosfera, i iako nije ni to neka jasno izrazena “ivica” – mnogo je jasnija granica od gravitacionog slabljenja. Atmosfera, pak, nije “uticaj”.

  Izvinjotina svima za ovaj totalni o/t, mnogo citam Whatif deo na xkcd, ocigledno. Nije da je to losa stvar, sama po sebi.

  • Hahaha, lepa lekcija iz Astrofizike 🙂
   Mogao sam i tako da objasnim u fusnoti, ali hteo sam da kazem da je daleko od povrsine zemlje gde “pocinje vakum” svemira, ali onako po narodski 😛

 • E moj Felix Baumgartneru kakav bi baja bio da si odlozio onaj skok malo pa poneo gore G2ojku 😀
  Pa opicio snimanje iz ruke 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *