Koliko je velik Google?

Objavila u 09/02/2014 u 21:13

Kada je Google prodao Motorolu Mobility Lenovu, svi su na netu pričali da je Google izgubio puno para, jer je prodao Motorolu za 3 milijarde a platio je 12 milijardi dolara. Što je odmah nakon toga i objašenjeno da nije baš tako. Šta tačno Google nije prodao Lenovu, pogledajte na ovom linku.

Google je u poslednjih 6 meseci kupio mnoge druge manje kompanije. Pa se tako sećamo kada je kupio Boston Dynamics, kompaniju koja se bavi inženjeringom i robotikom, razvijaju i mnoge softverske alate za simulaciju ljudskih pokreta. Boston Dynamics kreira najnaprednije robote trenutno u svetu. Kupili su nedavno i Deepmind kompaniju koja se bavi razvojem veštačke inteligencije. U januaru je Google kupio i Nest Labs za 3 milijarde dolara, kompaniju koja kreira fine gedžete sa senzorima namenjene za automatizaciju pametnih kuća. Tu je i Google X projekat koji okuplja manje projekte tipa: čovekoliki roboti, robotske ruke i kompjuterski vid. Nezaboravimo i Project Loon koji “donosi” pristup internetu i na najudaljenije lokacije.

Još nekoliko interesantnih projekata je lepo predstavljeno u video klipu koji je objavljen pre par dana, pa ako niste pogledali, obavezno pogledajte:

 

Ovaj video klip govori dosta o tome koliko je Google velik, koliko ima potencijala i koliko može i šta može da uradi. Google ima moć da značajno doprinese razvoju čovečanstva ali isto tako ima moć da manipuliše svima nama. Da li im verujete?

Tags: Boston DynamicsDeepmindGoogle GlassNest Labsproject LoonProject Xvideo

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *