Kako Samsung testira svoje telefone?

Objavio u 26/11/2012 u 13:22

U proizvodnji svakog proizvoda, veoma važna faza je testiranje samog proizvoda u raznim situacijama u kojima može doći do oštećenja. Verujem da ste svi veoma pažljivi kada su u pitanju skupi gedžeti i da se trudite da ih koristite na što sigurniji način.

Engadget je objavio video klip koji predstavlja proces testiranja Samsungovih telefona. Ovi testovi uključuju testiranje izdržljivosti fizičkih dugmića, izloženost kiši, izdržljivost telefona ispod velike težine i prilikom uvrtanja, otpornost na grebanje, itd. Većina ovih testova je automatizovana i veoma precizna.

Mnogi korisnici zameraju Samsungu na upotrebi plastike ali plastika koja se koristi definitivno nudi dobru zaštitu i izdržljivost, ako ne i podjednako dobru kao nešto skuplji materijali.

Pogledajte kako se testiraju Samsung telefoni, a o rezultatima testa prosudite sami.

http://youtu.be/dc9c5YFyovU

Tags: samsungtestiranje

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Najjaci je BUT TEST! 😀

  • Padao mi je svaki telefon koji sam ikad imao, bar po jednom. Mozda se nekad i desilo da se nije ostetio – ali se toga ne secam. Svaki je imao po ogrebotinu bar, kad je prodavan/poklanjan/ukraden, ali mi nikad nije puklo staklo, ni maticna, niti se na bilo koji nacin ostetila funkcionalnost uredjaja. Reklo bi se – vise srece no pameti. Nisu telefoni za bacanje u dalj, sto rece Coby, al nekako ne mozes da ih sprecis da polete. GSIII mi ima dve ogrebotine (od jednog pada), ali je staklo preteklo i uredjaj nastavio normalno da radi. A pritiske u dzepu kakve trpi bolje da ne znam – desi se da mi cerkica skace po telefonu a ja to ukapiram posle 10 min – i nista mu nije. Samo nek testiraju…
    (skoro off-topic: znate za Adama Outlera, onog lika sa xda tv sto rasklapa uredjaje? kritikovao Nexus 4 sto nema impact zones, kao Samsung to obavezno stavlja, LG nije, pa onda njega napljuvalo, sta ce mu impact zone kad ima staklo i napred i nazad, tj puci ce svakako… meni licno, lik ima pravo)

  • Ti skuplji materijali su obicno kruti + daju telefonu vecu masu… kad se to sabere pukne ti staklo kad ispadne… :khm khm ajfon khm.:

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *