Kakav je osećaj kroz Google Glass?

Objavila u 20/02/2013 u 14:38

google glassGoogle je predstavivši Google Glass koncept naočara uzdrmao ceo svet. Danas su objavili još jedan video klip sa kojim su pokušali da dočaraju, kako se to vidi kroz Google naočare. Zapravo u ovom klipu možemo videti da je ideja vrlo jednostavna, samo kažete naočarima da snima ili fotografiše, ili da pronađe informaciju i eto podatka ispred očiju. Takođe i sam interfejs je jednostavan, kako bi što manje pažnje okupirao.

https://www.youtube.com/watch?v=v1uyQZNg2vE

Augmentovana realnost ili proširena stvarnost je koncept iza kojeg stoji tehnologija koja lako može da zapali maštu i izazove “wow” efekat. Efekat oduševljenja ovom tehnologijom traje nekih 30 sekundi, nakon čega je potrebno da kreirana aplikacija zauzme kvalitetnu poziciju u realnom životu ljudi. Zapravo, jako je veliki korak između ovog “wow” efekta i realne korisnosti aplikacije. Ali čini se da Google naočare imaju veliki potencijal da pređu taj korak.

 

Tags: augmentovana realnostfotografisanjeGoogle Glassinterfejsnaočareproširena stvarnostsnimanjevideo

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share