7

Huawei pokazao video sa Emotion UI

huawei quad core

huawei quad coreOvih dana testiram Huawei Ascend P1 kojim sam izuzetno pozitivno iznenađena, i nikako da skupim vremena da napišem recenziju za njega. Telefon je odličan a posebno mi se dopada čista i originalna verzija Androida (Ice Cream Sandwich) na njemu. Dobro, sadrži par modifikacija u samom interfejsu, kao recimo transparentni notifikacioni bar, prečice  notifikacionom baru… Mislim da je baš dobro što se Huawei odlučio za ovako čistu instalaciju Androida i bojim se da ako previše zakomplikuju i unaprede interfejs, da to više neće biti to. Naravno sem ako to ne urade brilijantno!

Ovo što su zasad izmenili je sasvim ok, simpatično i korisno. A evo i novog video klipa gde Huawei prikazuje novi Emotion UI na kojem trenutno rade. Ja sam vam već pisala o ovom interfejsu, tačnije u maju mesecu je iscurela informacija da Huawei kuva novi interfejs sa ovim nazivom, sada vidimo i prve rezultate.

Huawei je napravio i “Smart Tutorial” u interfejsu koji će novim korisnicima pomoći u snalaženju i rukovanju novim uređajem. Na video klipu se najviše vidi kako postavljati vidžete, gde se korisniku pruža malo drugačiji vid podešavanja. Za Emotion UI biće dostupno online 20 Emotion tema koje korisnik može da skine i primeni. Posebno je zanimljivo i to da je rečeno da će update za Emotion UI izlaziti mesečno, znači da će se aktivno prilagođavati korisniku. Nisam sigurna koliko je ovo pametno. Na prvu loptu zvuči lepo ali koliko će to prosečnom korisniku biti zaista prijatno? Zamislite čoveka od 55 godina koji koristi Android telefon i taman nauči da šalje poruke, zove i koristi net, kad gle, evo apdejta i nešto mu se tu sad poremeti… Mislim da bi odlepio. Dobro, ne znam još na kakve tačno apdejte misle, ako je uklanjanje bagova onda ok. 🙂 U svakom slučaju videćemo.

Inače Emotion UI možemo očekivati na tri nova Huawei telefona koji su predstavljeni na IFA događaju i trebalo bi da se pojave u oktobru.

Objavljeno u Video
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

7 misli na “Huawei pokazao video sa Emotion UI

  1. goldieThe_Thinker

    Meni je ovo nekako sve vec vidjeno… bolje da se drze stock-a i cao (ili neka korisnik ima mogucnost da odabere stock)…

  2. Pingback: [recenzija] Huawei Ascend P1 – U9200 | Srbodroid

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *