Huawei pokazao video sa Emotion UI

Objavila u 31/08/2012 u 15:11

huawei quad coreOvih dana testiram Huawei Ascend P1 kojim sam izuzetno pozitivno iznenađena, i nikako da skupim vremena da napišem recenziju za njega. Telefon je odličan a posebno mi se dopada čista i originalna verzija Androida (Ice Cream Sandwich) na njemu. Dobro, sadrži par modifikacija u samom interfejsu, kao recimo transparentni notifikacioni bar, prečice  notifikacionom baru… Mislim da je baš dobro što se Huawei odlučio za ovako čistu instalaciju Androida i bojim se da ako previše zakomplikuju i unaprede interfejs, da to više neće biti to. Naravno sem ako to ne urade brilijantno!

Ovo što su zasad izmenili je sasvim ok, simpatično i korisno. A evo i novog video klipa gde Huawei prikazuje novi Emotion UI na kojem trenutno rade. Ja sam vam već pisala o ovom interfejsu, tačnije u maju mesecu je iscurela informacija da Huawei kuva novi interfejs sa ovim nazivom, sada vidimo i prve rezultate.

Huawei je napravio i “Smart Tutorial” u interfejsu koji će novim korisnicima pomoći u snalaženju i rukovanju novim uređajem. Na video klipu se najviše vidi kako postavljati vidžete, gde se korisniku pruža malo drugačiji vid podešavanja. Za Emotion UI biće dostupno online 20 Emotion tema koje korisnik može da skine i primeni. Posebno je zanimljivo i to da je rečeno da će update za Emotion UI izlaziti mesečno, znači da će se aktivno prilagođavati korisniku. Nisam sigurna koliko je ovo pametno. Na prvu loptu zvuči lepo ali koliko će to prosečnom korisniku biti zaista prijatno? Zamislite čoveka od 55 godina koji koristi Android telefon i taman nauči da šalje poruke, zove i koristi net, kad gle, evo apdejta i nešto mu se tu sad poremeti… Mislim da bi odlepio. Dobro, ne znam još na kakve tačno apdejte misle, ako je uklanjanje bagova onda ok. 🙂 U svakom slučaju videćemo.

Inače Emotion UI možemo očekivati na tri nova Huawei telefona koji su predstavljeni na IFA događaju i trebalo bi da se pojave u oktobru.

Tags: 4.0AscendEmotion UHuaweiIce Cream SandwichICSinterfaceinterfejs

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

7 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *